14.11.2024 14:03

Svinjske šnicle sa lukom

Svinjske šnicle sa lukom u rerni su za one koji vole natur šnicle sa junetinom ili ste probali svinjske šnicle u sosu od šampinjona.

svinske snicle sa lukom iz rerne
svinske snicle sa lukom iz rerne

Svinjske šnicle sa lukom iz rerne su za one koji vole natur šnicle sa junetinom ili ste probali svinjske šnicle u sosu od šampinjona. Relativno se lako priprema, jer se dobar deo vremena priprema u pećnici, pa i početnici u kuvanju neće imati dilemu da li je dobro pečen ili bojazan da meso ne ostane žilavo. Kada ga izvadite iz rerne, biće divno sočno i ukusno.

Šta vam treba za svinjske šnicle sa lukom iz rerne?

  • 1 kg svinjske šnicle
  • 1 kg crnog luka
  • 1 konzerva pelata ili 2 oljuštena paradajza
  • 2 kašike svinjske masti
  • so, biber i aleva paprika po ukusu

Kako se prave svinjske šnicle sa lukom?

Svinjske šnicle mogu da ostanu i malo deblje, ne morate ih lupati da budu tanke, samo ih isecite na veličinu parčeta koju želite. Prvo ih propržite da se uhvate spolja (da pobele i dobiju blago rumenu boju spolja), a zatim vadite na tanjir. Pržite ih na masti, možete na ulju ako želite, mada je na masti zdravije i ukusnije.

svinske snicle sa lukom iz rerne

Kada sve propržite, na dno dubokog tiganja gde ste pržili ubacite kilogram očišćenog i secenog na tanke kriške crnog luka. kada se blago proprži da se „ustaklasti“, dodati paradajz ili pelat i vratiti šnicle unutra i začiniti po ukusu.

Krčkati na tihoj vatri narednih sat do dva zavisno od toga koliko će vremena trebati mesu da postane veoma mekano. Služiti sa pirinčem ili pire krompirom.

Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?

Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal

Objavljen: 20. jun 2022. godine, ažuriran: 15. maj 2025. godine

Svinjske šnicle sa lukom