Ishrana tokom trudnoće: 10 predloga šta jesti, a šta izbegavati?
Kako treba da izgleda ishrana tokom trudnoće? Spisak 10 stvari koje treba jesti i 10 koje bi trebalo izbegavati. Predlozi dnevnog menija za svaki trimestar.
Možda niste do sada znali, ali u Italiji nije uobičajeno jesti špagete sa piletinom. Oni uopšte ne misle da to treba kombinovati, a na našim prostorima je ovo uobičajena kombinacija i ne možemo reći da nam se ne dopada.
U veliku šerpu sipajte vodu i dodajte dosta soli. Kada provri sipajte špagete da se kuvaju. Skuvajte ih al dente, oko 7 minuta. Dok se kuvaju voda i špagete, u zagrejan dublji tiganj sipajte malo maslinovog ulja i propržite na kocke iseckanu piletinu. Kada pobeli i počne da rumeni, dodajte pavlaku za kuvanje, senf, majonez i sve dobro sjedinite. Nakon toga dodajte začine. Možete začine dodavati odvojeno ili gotovu mešavinu začina. Količinu začina dodajte po ukusu.
Možete povećati količine na 500 grama špageta i ostalo povećano, kako bi balans sastojaka ostao isti. Ovo je mera za 2-3 porcije i staje lepo u veći tiganj. Ovo je važno da biste sve pomešali i sjedinili.
Kada je sos sa piletinom pripremljen, dodajte špagete iz šerpe. Mešajte ih i kutlačom dodajte vodu u kojoj su se kuvale špagete. Poklopite, ostavite minut, pa proverite da li treba dodati još malo vode. Kada ste sigurni da su špagete skuvane, a ostalo je dovoljno sočno (ne treba da pliva u vodi), nemojte više dodavati vode i servirajte.
Špagete sa piletinom i pavlakom se prave veoma jednostavno, ali često je problem u tome da nekima ispadaju previše suve i to je jedan od češćih finih detalja koji razdvajaju dobro pripremljeno jelo od neuspelog.
Kako da napravite piletinu u sosu od pavlake: Belo meso sa slaninom i pavlakom
Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal, pročitajte i: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?
Objavljen: 18. novembra 2023. godine, ažuriran: 5. januara 2025. godine
Kako treba da izgleda ishrana tokom trudnoće? Spisak 10 stvari koje treba jesti i 10 koje bi trebalo izbegavati. Predlozi dnevnog menija za svaki trimestar.
Došla je sezona mladog luka, a ako biste da ga korstite kao sastojak u salati, satrica je pravi izbor za vas. Recept za ovu salatu je veoma jednostavan, a tokom prolećnih i letnjih meseci može biti divno osveženje i dodatak uz obrok.
Postoje načini kako prirodno povećati plodnost, mada morate imati u vidu da ne postoji čarobni štapić ukoliko postoji određena dijagnoza steriliteta i ozbiljan zdravstveni problem. Na šta bi svi parovi trebali da obrate pažnju ukoliko planiraju potomstvo i koji je zdrav put na putu do što bržeg ostvarivanja trudnoće?
Naša čitateljka je pitala šta može biti rozikast sekret i ugrušak u vreme ovulacija.
Rođeni 29.juna su osobe izražene intuicije, dubokih emocija i umetničkog duha. Ovaj datum pod znakom Raka donosi osobe saosećajne prirode, često tajanstvene i veoma senzitivne na energiju iz svoje okoline. Njihova harizma dolazi iz unutrašnje tišine, strpljenja i posmatračke mudrosti.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Došla je sezona mladog luka, a ako biste da ga korstite kao sastojak u salati, satrica je pravi izbor za vas. Recept za ovu salatu je veoma jednostavan, a tokom prolećnih i letnjih meseci može biti divno osveženje i dodatak uz obrok.
Ukoliko se pitate kako se pravi bela čorba kao iz restorana, evo recepta da to postignete uz precizne mere i na jednostavan način. Naravno, kao i za sve, možete praviti varijacije koje se vama dopadaju, ali ovo je osnova s kojom nećete promašiti.
Obično đuveč pravimo sa svinjskim ili junećim mesom, sa piletinom češće pilav, a ovo je recept baš za đuveč sa belim mesom. Vaš je izbor da li ćete koristiti pileće ili ćureće belo meso. Često deca ne vole da jedu ovo jelo, ali probajte da se dogovite da bar pojedu delove povrća koje vole, pirinač i meso. Sigurno će im se dopasti.
Ćufte u pireu su idealan jednostavan izbor ukoliko biste da napravite nešto drugačije ćufte i r...
Pita sa šumskim voćem ili višnjama uvek nekako ispadne kisela i retko je sočna, a kompaktna. Pita sa malinama i pudingom je baš idealan spoj svega.
Testenine sa sirom i jajima zapečene u rerni su jedno od onih jela koje pripremamo kad nam treba nešto brzinski, a nemamo ideju šta bi bila bolja opcija. Spremali smo ih i ujutru da bi deca nosila u kutijici u školu. Zgodno je jer se prohlade, ali nisu nejestivi ni tako, naprotiv.