Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.
Kako se pravi najukusnija restovana džigerica? Ovde je primer sa svinjskom džigericom, ali na isti način možete napraviti i teleću, juneću ili pileću džigericu.
Restovana džigerica – sastojci:
500 grama svinjske džigerice
veća glavica crnog luka ili manja i 1 praziluk
2-3 čena belog luka
2-3 veće paprike
kašika brašna
oko 80-100 ml ulja
kašičica aleve paprike
kašičica bibera
so
peršun po želji
Kako se pravi restovana džigerica?
Džigericu isecite na komade po želji. Možete je seći na šnicle, tračice ili kockice. Nakon toga je uvaljajte u brašno. U tiganj ili pliću šerpu prvo sipajte ulje i kada se zagreje stavite crni luk sečen na tanke kriške.
Kada luk dobije staklastu strukturu, dodajte džigericu i biber i alevu papriku. Odmah dok se prži nastavite da sečete papriku na pola, pa je očišćenu isecite na tračice. Nakon što okrenete džigericu, stavite papriku i seckan beli luk unutra i poklopite da se prži. Kada je gotovo, posle 5-6 minuta minuta, posolite i služite uz dodatak po želji.
Rođeni 17.juna pripadaju znaku Blizanaca, ali sa dodatnim slojem ozbiljnosti i dubine koje donosi numerološki broj 8. Ove osobe su stratezi sa izraženim ambicijama, snažnom logikom i sposobnošću da dugoročno planiraju i ostvaruju ciljeve. Iako imaju komunikativnost tipičnu za Blizance, kod njih dominira odmerenost i upornost, zbog čega često deluju zrelije od svojih vršnjaka.
Kako prolazi trudnoća, od svog ginekologa dobijate izveštaje sa merama Vaše bebe u stomaku. Evo jednog vodiča čemu te mere odgovaraju u stvarnosti i kolika je beba po nedeljama trudnoće.
Rođeni 16.juna su analitični, znatiželjni i duhoviti. Blizanci čiji je um neprekidno aktivan. Ove osobe su izrazito perceptivne, razmišljaju brzo i sposobne su da se snađu u skoro svakoj situaciji zahvaljujući inteligenciji i unutrašnjoj elastičnosti.
Bujon za supu je veoma jednostavno napraviti, a neuporedivo je bolji izbor od nekada popularne supe iz kesice ili klasične kocke za supu. Istina, sada ima i organskih kocki za supu, te ne morate brinuti da li imaju neke nedozvoljene aditive, ali najjednostavniji način da napravite svoj temeljac za supu je ujedno i zdrava opcija.
Pita od heljde, odnosno pita od heljdinih kora se najbolje pokazala spremljena na ovaj način. Ako su kore tanke, možete je praviti i kao klasičnu gibanicu ili pitu sa sirom. Možete čak i da pravite burek sa tanjim korama. Nemojte, pak, pokušavati ako su kore debele.
Cepkano meso je sve popularnije, a kako ga ne biste spremali 5-6 i više sati, postoji metod za pripremu u šerpi. Jeste da ga ne možete baš pustiti da se sve vreme samo sprema, ali biće odlično za najviše 2 sata.
Ako želite da napravite originalne vanilice, onda su to svakako vanilice sa orasima i mašću. Ukoliko ne stavite neki od ova dva sastojka, nećete sigurno dobiti ukus kog se sećate iz detinjstva. Mnogi ne prave vanilice sa mašću, već stavljaju puter ili nezdraviju verziju - margarin, a umesto oraha dodaju samo brašno.