Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.
Kako se pravi najukusnija restovana džigerica? Ovde je primer sa svinjskom džigericom, ali na isti način možete napraviti i teleću, juneću ili pileću džigericu.
Restovana džigerica – sastojci:
500 grama svinjske džigerice
veća glavica crnog luka ili manja i 1 praziluk
2-3 čena belog luka
2-3 veće paprike
kašika brašna
oko 80-100 ml ulja
kašičica aleve paprike
kašičica bibera
so
peršun po želji
Kako se pravi restovana džigerica?
Džigericu isecite na komade po želji. Možete je seći na šnicle, tračice ili kockice. Nakon toga je uvaljajte u brašno. U tiganj ili pliću šerpu prvo sipajte ulje i kada se zagreje stavite crni luk sečen na tanke kriške.
Kada luk dobije staklastu strukturu, dodajte džigericu i biber i alevu papriku. Odmah dok se prži nastavite da sečete papriku na pola, pa je očišćenu isecite na tračice. Nakon što okrenete džigericu, stavite papriku i seckan beli luk unutra i poklopite da se prži. Kada je gotovo, posle 5-6 minuta minuta, posolite i služite uz dodatak po želji.
Rođeni 23. juna su intuitivni, živahni i izuzetno komunikativni, ali njihova suštinska potreba je emocionalna sigurnost. Iako po horoskopu spadaju u znak Raka, dan njihovog rođenja numerološki se računa kao broj 5, koji donosi pokret, radoznalost i promene.
Medicinski pobačaj, poznat i kao medikamentozni prekid trudnoće, podrazumeva upotrebu lekova za prekid trudnoće u njenim ranim fazama. Najčešće korišćena kombinacija lekova za ovu svrhu su mifepriston i misoprostol. Ovi lekovi deluju sinergijski kako bi izazvali prekid trudnoće.
Brusketi su odličan izbor kada vam treba da brzinski napravite neko jelo koje biste poslužili uz piće kada imate neočekivane goste ili nemate baš previše vremena za pripremu. Uglavnom možete praviti različite variacije na temu, a snalaziti se sa onim što u tom trenutku imate kod kuće.
Kada se javi krvarenje iz nosa kod dece, a posebno ako se odmah ne zaustavi. Roditelji se nekada uspaniče. Često na potpuno pogrešan način pokušavaju da zaustave krvarenje, kao što su zabacivanje glave ili postavljanje deteta da legne. Krv iz nosa kod deteta u većini slučajeva nije razlog za brigu.
Brusketi su odličan izbor kada vam treba da brzinski napravite neko jelo koje biste poslužili uz piće kada imate neočekivane goste ili nemate baš previše vremena za pripremu. Uglavnom možete praviti različite variacije na temu, a snalaziti se sa onim što u tom trenutku imate kod kuće.
Svi imaju različito mišljenje šta je sataraš, a šta bećarac. Neki kažu da je ovo sataraš, a da se u bećarac dodaje meso. Drugi tvrde da se dodaju jaja, a ima i onih koji dodaju pirinač. Neki spremaju ljutu verziju, neki dodaju više paradajza nego paprike. Ima onih koji ovo jelo kuvaju samo kratko, dok drugi tvrde da je tajna kvaliteta i ukusa upravo u dužem kuvanju.
Grašak je jedno od onih jela koje se obično voli više nego boranija. Mada i za boraniju smo podelili recept kojim su mnogi oduševljeni. Možete ga videti na našem Instagram nalogu.
Prilikom opremanja doma razmišljamo o svakom dinaru, pa se pitamo da li je aparat za tople sendviče nešto što nam uopšte treba? Da li ćemo ga i koliko koristiti?
Ako volite biskvite i da imate neki keks uz kafu, ovi keksići sa limunom će vam se sigurno dopasti. Pored kantučinija, koji su tradicionalan italijanski keks, ovi su veoma popularni u Italiji.