fbpx
Putovanja

Letovanje sa detetom

Leto stiže, pripreme za putovanja počinju, ali tu su i brojne dileme vezane za letovanje sa detetom. Kako putovati, šta se ne sme zaboraviti, kako da prenesem sve šta je važno, a da se ne preseli pola kuće?
Da bi vam pomogli u ovim odgovorima, pripremili smo vam praktičan vodič za letovanje. Neka vas ne uplaše priče o mogućim problemima, one su ovde da bi vam pomogle šta da uradite, ako bi se našli u datoj situaciji.

Jedno trebate imati na umu, uživajte sa detetom na letovanju, i ne zaboravite, osmeh vašeg deteta, samo ovo leto izgleda baš tako. Već sledećeg, biće te ručice veće i priče potpuno drugačije.

Koje prevozno sredstvo za odlazak na letovanje sa detetom odabrati?

Kada vodite dete na letovanje treba obezbediti što bezbedniji način putovanja.

Putovanje avionom

Nema sumnje da je avion najbrži i najbezbedniji način putovanja, večina dece uživa u letu i to je zaista poseban dozivljaj za njih. Iako se misli da bebe loše podnose avion, to nije tačno. Promene pritiska, prilikom uzletanja i sletanja, mogu biti neprijatne za decu, pa im treba objasniti prirodu problema i naučiti ih prostim manevrima koji neutrališu neprijatan osećaj. Bebama treba dati cuclu ili flašicu.

Pročitajte još: Beba u avionu

Putovanje automobilom

Ako vodite dete ili bebu na put automobilom, morate imati odgovarajuće sedište. Treba ih dobro fiksirati za zadnje sedište automobila. Obavezno vezujte bebu u sedištu.
Auto sedište koje nije učvršćeno – nije bezbedno!

{loadmodule mod_banners,Booking mobile}
● Klima uređaj

Ako nemate klima uređaj u kolima, treba da zaštitite sebe i decu od pregrejavanja. Ako ste ”noćna ptica”, pođite na put uveče. Za decu je najbolje da putuju noću, ali mnogi vozači ne vole da putuju po mraku, s toga je idealno krenuti u ranim jutarnjim satima.
Ako imate klima uređaj, jedino što je potrebno imati na umu, da nije velika razlika u temperaturi, u kolima i napolju.

●Štitnici

Na bočna zadnja stakla treba staviti dobre štitnike, protiv UV zračenja kako biste zaštitili bebu od sunčevih zraka.

●Pauze

Treba ih praviti na svakih 150 – 200 km, a i češće, ako deca traže. Bebu iz autosedišta uvek izvadite i malo prošetajte po svežem vazduhu, kako bi i ona promenila položaj i ambijent, svakako će lepše da nastavi putovanje.

Putovanje autobusom

Nije idealno prevozno sredstvo za putovanje sa bebama i manjom decom. Ipak, ako ne postoji drugo rešenje , treba odabrati agenciju koja garantuje dobar autobus. Pored toga, obavezno uzmite posebno sedište za dete. Jedna od pogodnosti je da se uglavnom putuje noću, pa deca mogu da spavaju. NE treba se ustručavati i zamoliti dodatnu pauzu za dete.

Putovanje vozom

Može da bude veoma udobno prevozno sredstvo, pod uslovom da se koriste kola za spavanje.  Putovanje sa decom van spavaćih kola, je potpuno neprimereno i ostaje samo kao rezervna varijanta za neizbežne situacije.

Reklame
1 2Next page

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button