Nekada je najjednostavije namirnice najteže spremiti na nov način zato danas pričamo o tome kako da ispečete najbolji hrskavi krompir iz rerne.
Nekada je najjednostavije namirnice najteže spremiti na nov način zato danas pričamo o tome kako da ispečete najbolji hrskavi krompir iz rerne. Krompir spada u jeftinije namirnice, mada se ni to više ne može uvek reći, a postoji pregršt načina da ga spremimo ukusno.
Sastojci za hrskavi krompir za tren oka:
500 grama krompira
2 kašike ulja
2 kašike kukuruznog brašna za proju (može i palenta)
1 kašičica aleve paprike
po ukusu so
možete dodati koju grančicu ruzmarina po želji
Kako se pravi hrskavi krompir iz rerne?
Krompir operite i oljuštite, a zatim ga isecite na kriške. Stavite ga u jednu vanglu, bez prethodnog brisanja i pospite kukuruznim brašnom i alevom paprikom. Dobro sve mešajte tako da se brašno i aleva paprika dobro polepe po krompiru. Prospite sve na papir za pečenje i preko poprskajte uljem i dodajte ruzmarin, ako želite. Ubacite u zagrejanu rernu na 40-ak minuta na 180-200 stepeni. Tri minuta pred kraj možete uključiti ventilator u rerni. Kada izvadite krompir, posolite ga. Spolja će biti potpuno hrskav, a iznutra mek i sočan.
Objavljen: 16. septembar 2023. godine, ažuriran: 1. septembar 2025. godine
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Karijera rođenih 7. novembra često se kreće u pravcu istraživanja, nauke, umetnosti ili psihologije. Imaju izuzetnu sposobnost da uoče obrasce i otkriju istinu, što ih čini uspešnima u profesijama koje zahtevaju analitičnost i empatiju.
Možda o tome da sada niste razmišljali, ali i mobilni telefon ima načina da vam bude saveznik u oslobađanju od stresa. Sve može biti korisno, ako stvari koristite i gledate na pravi način.
Rođeni 5. novembra ne vole ograničenja. Imaju snažnu potrebu za slobodom, ali i za uticajem. U društvu su često prepoznatljivi po harizmi i sposobnosti da inspirišu druge.
Ako vam se jede riba, losos iz rerne je jedan od najjednostavnijih za pripremu. Jeste nešto skuplji, ali nema čišćenja kao kada se priprema skuša, na primer.
Posna ishrana ne mora biti jednolična ili nutritivno siromašna. Naprotiv, ako se planira pažljivo, može doneti brojne koristi organizmu. Ograničavanje unosa masti i prerađenih namirnica, uz povećan unos povrća, mahunarki i integralnih žitarica, pomaže regulaciji probave i nivoa šećera u krvi. Tokom posta mnogi primete da im se poboljša kvalitet sna i da imaju više energije, jer telo dobija lakše svarljive obroke i prirodne izvore minerala i vlakana.
Paradajz čorba je jelo koje možete napraviti za par minuta u najjednostavnijoj izvedbi, a možete praviti i nešto zahtevniju varijantu. Ono što je sigurno - svako može da je napravi i prijaće vam.