Nekada je najjednostavije namirnice najteže spremiti na nov način zato danas pričamo o tome kako da ispečete najbolji hrskavi krompir iz rerne.
Nekada je najjednostavije namirnice najteže spremiti na nov način zato danas pričamo o tome kako da ispečete najbolji hrskavi krompir iz rerne. Krompir spada u jeftinije namirnice, mada se ni to više ne može uvek reći, a postoji pregršt načina da ga spremimo ukusno.
Sastojci za hrskavi krompir za tren oka:
500 grama krompira
2 kašike ulja
2 kašike kukuruznog brašna za proju (može i palenta)
1 kašičica aleve paprike
po ukusu so
možete dodati koju grančicu ruzmarina po želji
Kako se pravi hrskavi krompir iz rerne?
Krompir operite i oljuštite, a zatim ga isecite na kriške. Stavite ga u jednu vanglu, bez prethodnog brisanja i pospite kukuruznim brašnom i alevom paprikom. Dobro sve mešajte tako da se brašno i aleva paprika dobro polepe po krompiru. Prospite sve na papir za pečenje i preko poprskajte uljem i dodajte ruzmarin, ako želite. Ubacite u zagrejanu rernu na 40-ak minuta na 180-200 stepeni. Tri minuta pred kraj možete uključiti ventilator u rerni. Kada izvadite krompir, posolite ga. Spolja će biti potpuno hrskav, a iznutra mek i sočan.
Objavljen: 16. septembar 2023. godine, ažuriran: 1. septembar 2025. godine
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Emotivno, rođeni 7. decembra su duboki, intuitivni i odani, ali nisu osobe koje ulaze u veze impulsivno. Potrebno im je vreme da se otvore, jer ne podnose površnost u odnosima. Privlače ih partneri koji imaju integritet, širinu i mentalnu snagu.
Bez obzira koji Božić ili novu godinu slavite, da li verujete još uvek u Deda Mraza ili ne, nema razloga da se svi ne radujete predstojećim praznicima.
Vodolije su nosioci promena, ali sada se traži konkretna primena ideja. Posebno su naglašeni projekti vezani za tehnologiju, društvene promene, digitalne platforme, edukaciju i alternativne oblike rada.
Kako da napravite brze uštipke bez dugog čekanja da testo naraste i ukoliko nemate kvasac (ili se ne snalazite sa njim), ovo su uštici sa praškom za pecivo.
Recept za jednostavan kolač sa kikirikijem i čokoladom koji se peče u rerni, a može se služiti nekoliko dana. Sadrži i jaja i brašno, pored kikirikija, te nije pogodan za osobe sa nekom od ovih alergija.
Praznate dovoljno mesta. Male jelke su sada čak i trend. Izgledaju slatko u na prozorskoj dasci ili u uglu spavaće sobe.ični duh neće izostati ni ako okitite sasvim malu jelku u svom domu. Nema potrebe da se zatrpavate, ako nemate mesta.
Ono što je sjajno je što je najveći posao da se oljušte i izrendaju jabuke, a testo se umuti varjačom za 5 minuta. Ne treba vam ni vaga za merenje, jer se za merenje koristi čaša od kiselog mleka koje iskoristite.
U ljudskoj prirodi je da nam prija i raduje nas ono što stvorimo sami. Deca vole da iznova gledaju svoje radove i znaju da je to nešto što su oni pravili. Sigurno će im ostati kao lepa uspomena.
Ako ste se pitali kako biste mogli da napravite zdrav nadev za testo i možda deci date spanać u verziji koja nije klasična, tu su rolnice sa spanaćem koje je pravila Vesna, podelila ga na forumu Demetra i dozvolila nam da njen recept objavimo i na našem portalu.