Nekada je najjednostavije namirnice najteže spremiti na nov način zato danas pričamo o tome kako da ispečete najbolji hrskavi krompir iz rerne.
Nekada je najjednostavije namirnice najteže spremiti na nov način zato danas pričamo o tome kako da ispečete najbolji hrskavi krompir iz rerne. Krompir spada u jeftinije namirnice, mada se ni to više ne može uvek reći, a postoji pregršt načina da ga spremimo ukusno.
Sastojci za hrskavi krompir za tren oka:
500 grama krompira
2 kašike ulja
2 kašike kukuruznog brašna za proju (može i palenta)
1 kašičica aleve paprike
po ukusu so
možete dodati koju grančicu ruzmarina po želji
Kako se pravi hrskavi krompir iz rerne?
Krompir operite i oljuštite, a zatim ga isecite na kriške. Stavite ga u jednu vanglu, bez prethodnog brisanja i pospite kukuruznim brašnom i alevom paprikom. Dobro sve mešajte tako da se brašno i aleva paprika dobro polepe po krompiru. Prospite sve na papir za pečenje i preko poprskajte uljem i dodajte ruzmarin, ako želite. Ubacite u zagrejanu rernu na 40-ak minuta na 180-200 stepeni. Tri minuta pred kraj možete uključiti ventilator u rerni. Kada izvadite krompir, posolite ga. Spolja će biti potpuno hrskav, a iznutra mek i sočan.
Objavljen: 16. septembar 2023. godine, ažuriran: 1. septembar 2025. godine
Rođeni 17. septembra su ljudi koji na život gledaju ozbiljno i temeljno. Njihova snaga je u istrajnosti i posvećenosti, a slabost u tome što često zaboravljaju da se opuste i uživaju u trenutku.
Motivacija je pokretačka snaga koja nas podstiče da ostvarimo ciljeve, prevaziđemo izazove i istrajemo kada postane teško. Ona je ključna kako za lične tako i za profesionalne uspehe - od završavanja fakulteta, preko razvijanja zdravih navika, do suočavanja sa kriznim periodima života. Međutim, motivacija nije uvek stabilna. Svi znamo onaj osećaj kada započnemo puni entuzijazma, a zatim vrlo brzo posustanemo.
Začeće nakon kontracepcije ne bi trebalo da bude problem samo po sebi. Za parove koji su koristili određene metode kontracepcije, postizanje trudnoće može biti sledeći korak u planiranju porodice.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.