Veštački zaslađivači i ugljeni hidrati u kombinaciji mogu da utiču na lučenje insulina
Čulo ukusa ne služi ljudima samo da bi uživali u hrani, već je veoma važno i za održavanje zdra...
Ukoliko volite običan koh od griza, a volite i čokoladu, onda je koh sa čokoladom idealno rešenje za vas. Pravi se veoma jednostavno i jedino što može da vas omete je što nije baš moguće da se napravi u jednoj posudi iako je za dvadesetak minuta sve gotovo.
Prvo napravite sam koh. Odmah upalite rernu da se greje na 220 stepeni, kada budete ubacili koh smanjićete na 180 stepeni. Pleh podmažite uljem i ubacite ga u rernu 2 minuta pre nego što budete sipali smesu, kako bi se ulje dobro ugrejalo da se smesa ne zalepi.
Mikserom umutite 3 belanceta sa 8 kašika šećera, nakon toga dodajte i žumanca, pa 12 kašika ulja, 12 kašika mleka, 7 kašika griza, jednu brašna i prašak za pecivo. Na kraju dodajte i 2 kašike kakaoa. Sipajte u ugrejan pleh i pecite 15 do 20 minuta na 180 stepeni.
Dok se smesa peče, pomešajte 500 mililitra mleka sa 12 kašika šećera. U odvojenoj posudi otopite čokoladu sa 2 kašike šećera, 90 grama putera i 50 mililitra mleka.
Kada se kora ispeče, odmah prelijte mlekom sa šećerom, a zatim i smesom od istopljene čokolade. Ostavite da se dobro ohladi, a nakon toga služite. Po želji možete dekorisati sa voćem ili dok je toplo poređati preko komadiće šumskog voća.
Objavljen: 23. jun 2023. godine, ažuriran: 25. decembar 2024. godine
*Tanjiri i ostala keramika pravljeni na časovima u Studio keramike Nataše Bojanić.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Čulo ukusa ne služi ljudima samo da bi uživali u hrani, već je veoma važno i za održavanje zdra...
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Dobra vest: insulinska rezistencija se može usporiti ili čak preokrenuti uz promene u načinu života, zdravu ishranu i fizičku aktivnost.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Krem čorba od celera se veoma brzo i lako pravi, a jedna je od zdravijih opcija ručka ili predjela. Potaž od celera je i sjajna ideja za večeru.
Od ćuretine često beže misleći da se ukus posebno razlikuje od drugih vrsta mesa, međutim, gotovo da nema razlike između belog ćurećeg i pilećeg mesa.
Nedeljni ručak, domaća supa sa knedlama, a nakon toga bareno meso i paradajz sos. Da li vam je to poznato?
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.