Mnogi izbegavaju da prave knedle od griza jer misle da je to nešto komplikovano i da ne može svakome da uspe. Postoje različiti recepti za knedle, u neke knedle se dodaje i u umućena mast i slično. Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata i potrebno je SAMO DVA SASTOJKA da biste ih napravili.
Skuvajte i procedite supu, koju god da pravite, o tome nećemo pisati ovde, ali možete pročitati kako se pravi bujon za supu. Saznajte više: Bujon za supu
Možete knedle praviti i nakon što napravite supu iz kockice. Mnogi misle da su kocke za supu nezdrava opcija, ali odavno na tržištu postoje i kocke organskog sastava bez aditiva i pojačivača ukusa.
Vratimo se knedlama. Kada krene da se greje supa, pa dok ne provri, umutite knedle. Spremaju se tako što ćete u dublju posudu, najlakše dubok tanjir odvojiti samo belance, a žumance odložite u neku šoljicu. Mutite ga viljuškom ili žicom sve dok ne počne da peni, tako da se belance pretvori na kraju u potpuni beli šam, tada dodajte žumace i lakše ga umutite da sjedinite. Morate brže delovati da belance ne bi „palo“.
Dodajte u umućeno jaje 10 ravnih supenih kašika griza, za jaje srednje veličine. Umešajte i proverite da bude kompaktno da može da se vadi kašičicom, a ne raspada, ali i da ne bude tvrdo previše. Ne čekajte da se stegne, već odmah vadite kašičicom knedle od griza u ključalu supu.
Knedle možete vaditi supenom kašikom ili viljuškom i biće veličine kao ove sa slika. Ako želite manje i lepše knedle za supu, onda je najbolje da ih vadite kafenom kašičicom.
Možete koristiti i dve kašičice tako što ćete jednom zagrabiti smesu, a drugom je skinuti sa nje, a prvom opet preuzeti i spustiti u supu. Tako će knedlice biti formirane bez vrhova i vrlo precizne i uredne.
Sačekajte koji minut da se lepo skuvaju, ako su gušće, sačekajte malo duže da se kuvaju da ne bi bile tvrde i žilave.
Rođeni 30.juna poseduju izuzetno izraženu harizmu, toplinu i pronicljivost, ali i neobičnu mešavinu snage i ranjivosti. Njihova ličnost je često oslonjena na unutrašnju mudrost, snažnu intuiciju i duboku emotivnu inteligenciju. Ove osobe su prirodni diplomate - vešto balansiraju emocije i razum, čak i kada drugi oko njih to ne uspevaju.
Tek je počeo ovaj letnji raspust, ali nas zanima kada su školski raspusti 2025/2026. godine. Naredna školska godina zvanično počinje u ponedeljak, 1. septembra 2025. godine, i donosi neke značajne novine koje će obradovati i đake i roditelje.
Oko toga da li redovan seks produžava život ili zdrave osobe imaju češće seks uvek postoje brojne rasprave. To mu dođe kao ono da li je starija kokoška ili jaje. Bilo kako bilo, seksualni odnosi mogu samo da poboljšaju kvalitet vašeg života i, ukoliko je moguće, ne bi trebalo da ih izbegavate i smatrate bespotrebnim.
Blizu 20% svih trudnoća koje su potvrđene završi se spontanim pobačajem, dok do biohemijske trudnoće dolazi u čak oko 50% slučajeva, ali žene tada ni ne znaju još uvek da su ostajale u drugom stanju. Koliki je uticaj kariotipa na ponovljeni pobačaj i kako se utvrđuje da je roditeljski kariotip uzročnik?
Najčešće komplikacije u ranoj trudnoći su vanmaterična trudnoća, molarna trudnoća i spontani pobačaj. Pored toga, mnoge trudnice se suočavaju sa implantacijskim krvarenjem, jutarnjim mučninama i drugim problemima, koji su deo normalnog toka trudnoće.
Došla je sezona mladog luka, a ako biste da ga korstite kao sastojak u salati, satrica je pravi izbor za vas. Recept za ovu salatu je veoma jednostavan, a tokom prolećnih i letnjih meseci može biti divno osveženje i dodatak uz obrok.
Ukoliko se pitate kako se pravi bela čorba kao iz restorana, evo recepta da to postignete uz precizne mere i na jednostavan način. Naravno, kao i za sve, možete praviti varijacije koje se vama dopadaju, ali ovo je osnova s kojom nećete promašiti.
Obično đuveč pravimo sa svinjskim ili junećim mesom, sa piletinom češće pilav, a ovo je recept baš za đuveč sa belim mesom. Vaš je izbor da li ćete koristiti pileće ili ćureće belo meso. Često deca ne vole da jedu ovo jelo, ali probajte da se dogovite da bar pojedu delove povrća koje vole, pirinač i meso. Sigurno će im se dopasti.
Testenine sa sirom i jajima zapečene u rerni su jedno od onih jela koje pripremamo kad nam treba nešto brzinski, a nemamo ideju šta bi bila bolja opcija. Spremali smo ih i ujutru da bi deca nosila u kutijici u školu. Zgodno je jer se prohlade, ali nisu nejestivi ni tako, naprotiv.