fbpx
Budite kreativniPorodicaPorodična trpeza

Bundeve od testa za Noć veštica

Bundeve od testa ne morate praviti samo za Noć veštica. One mogu biti u sklopu bilo koje dekoracije i proslava tokom jesenjih meseci. Biće odlična dekoracija i  na jesenjem dečijem rođendanu.

bundeve od testa

Bundeve od testa

Bundevice možete da pravite od praznog testa. Naknadno od njih možete napraviti sendviče ili ih odmah praviti tako što ćete u sredinu dodavati slatki ili slani fil, pa onda formirati kuglice.

Za samo testo možete da koristite ovaj recept. S tim da ćete ih isto ostavljati da odstoje, nakon što formirate kuglice i uvežete ih, a pre pečenja (oko 15 minuta).

bundeve od testa 2

Kako se prave bundeve od testa?

Za pravljenje bundevica, mimo testa koje ćete pripremiti po receptu i 1 jaje,  potreban vam je i kanap za pečenje. Možete kupiti i običan prirodni kanap koji se prodaje u većini poljoprivrednih apoteka i samo ga premazati uljem ili mašću da bi se lakše skidao nakon pečenja. Dobro bi bilo da imate 2 papira za pečenje za pleh ili ćete pleh podmazati pre stavljanja bundevica.

bundeve od testa

Postupak za pravljenje bundeve od testa:

  • Zamesite testo da odstoji.bundeve od testa 7
  • Nakon pola sata ga podelite na jednake delove tako da dobijete 32 kuglice od 1 kg brašna. Izmerite prvi kanap, da biste znali koja vam dužina treba, tako što ćete ga ovlaš  motati oko 3 prsta 4 puta ili oko prve kuglice.
  • Kanap motate oko kuglice prvo tako što je stavite na pola, onda ga jednom provučete i motate kontra (da napravite krst), kao da pakujete poklon, a onda i kroz dve dijagonale isto.

bundeve od testa 6

  • Samo blago stegnite, ne previše jer će još narastati testo. Na vrh svake stavite po jednu očišćenu semenku suncokreta ili bundeve da glumi peteljku.
  • Pre pečenja premažite svaku bundevicu umućenim jajetom, da bi kasnije imala lepu žutu boju.
  • Ostavite da odstoji oko 15 minuta, dok se rerna zagreje na 250 stepeni, ubacite i pecite 5 minuta, a nakon toga smanjite na 200 stepeni i pecite još 20-25 minuta.
  • Nakon vađenja iz rerne sačekajte koji minut, pa skinite kanap i budevice će ostati formirane. 

bundeve od testa 1

Objavljen: 31. decembra 2021. godine, ažuriran: 19. oktobra 2022. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button