Američke palačinke: Najjednostavniji recept za ukusne palačinke
Toliko puta ste u filmovima videli kako spremaju američke palačinke za ručak, ali niste sigurni po kom biste receptu mogli da napravite provereno dobre. Ovo je najjednostavniji recept koji naprosto ne može da ne uspe. Po želji ih možete servirati, kao na slikama, sa medom, bananama i cimetom, ali i džemom i drugim opcijama. Na kraju imate i recept za palačinke u koje se u testo dodaju jabuke.
1/2 vanilin šećera ili 1 kašičica ekstrakta vanile
1 šolja mleka
2 šolje brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
4 kašičice šećera
fil po želji
Kako se prave američke palačinke?
Umutiti prvo jaja, a zatim dodavati jedan po jedan sastojak sa spiska i sve mutiti. Možete mikserom, ali uspećete i bez njega pomoćću viljuške ili žice za mućenje. Kada sjedinite smesu, zagrejte tiganj, premazan sa malo ulja, razlijte malu količinu testa i pecite na nižim temperaturama. Prvo sa jedne strane, a kada porumene, okrenite i pecite na drugoj strani. Važno je da imate u vidu da se one nikada ne peku kao klasične palačinke jer su deblje i treba im više vremena, a važno je da spolja ne budu pregorele, a žive u sredini.
Palačinke filujte po želji. Možete im dodati različito voće, med, džem, krem, javorov sirup, čokoladu, orašasto voće i drugo.
Rođeni 31. jula su lavovi sa izuzetnom radnom etikom, kreativnim duhom i unutrašnjim integritetom. Vatreni uticaj znaka Lava daje im samopouzdanje i izražajnost, dok numerološki broj 31, koji se svodi na 4 (3 + 1), unosi disciplinu, organizaciju i praktičnost u njihov karakter.
Danas, uz obilje modela, funkcija, energetskih klasa i pametnih opcija, odluka može delovati zbunjujuće. Da li vam je važniji tihi rad, brzi program, parna funkcija, kapacitet ili pak cena? A šta kada u prodavnici naiđete na desetine modela koji svi na prvi pogled deluju isto?
Letnji trendovi 2025. donose osveženje u modni svet - spoj udobnosti, održivosti i nostalgičnih stilova iz devedesetih i ranih dvehiljaditih. Ovog leta moda postaje opuštenija nego ikad, ali i dalje sa dovoljno detalja da se izdvojiš i na plaži i na gradskom asfaltu.
Saveti za odmor sa malom decom su uvek dobro došli, a sa druge strane odmor ne izgleda kao ono sa razglednica, baš nikada: plišani flamingosi, kokteli i beskrajno sunčanje. Ipak, uz malo pripreme, puno fleksibilnosti i dozu Demetrinih saveta, letovanje može postati dragoceno porodično iskustvo, a ne iscrpljujuća ekspedicija.
Danas, uz obilje modela, funkcija, energetskih klasa i pametnih opcija, odluka može delovati zbunjujuće. Da li vam je važniji tihi rad, brzi program, parna funkcija, kapacitet ili pak cena? A šta kada u prodavnici naiđete na desetine modela koji svi na prvi pogled deluju isto?
Uštipci su suštinski jednostavno i jeftino jelo. U Srbiji, ali i slične verzije u Italiji i Španiji, decenijama su omiljena hrana za doručak uz različite dodatke.
Kako da napravite ukusan gulaš sa testeninom tako što ćete koristiti samo svinjsko meso?
Ako niste ljubitelj svinjskog mesa, možete na isti način napraviti i od junetine.
Prvo putovanje avionom za dete može biti uzbudljivo, ali i stresno - kako za mališane, tako i za roditelje. Nova iskustva, gužva na aerodromu, buka u avionu, kao i nepoznate procedure mogu izazvati nelagodnost ili strah. Ipak, uz dobru pripremu, prvi let može postati predivna uspomena za celu porodicu.
Paradajz čorba je jelo koje možete napraviti za par minuta u najjednostavnijoj izvedbi, a možete praviti i nešto zahtevniju varijantu. Ono što je sigurno - svako može da je napravi i prijaće vam.