Porodična trpeza

Uskršnji hleb

Uskršnji hleb treba da bude bogat, obavezno sa dodatim jajima u testo i veoma sočan. Ovaj recept se pokazao odličnim, posebno jer je i drugi dan gotovo istog ukusa i strukture.

Uskršnji hleb

Sastojci za Uskršnji hleb: 

  • 1 kg brašna
  • 4 jaja
  • 2.5 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 1 kockica kvasca
  • Na vrh kašičice sode bikarbone
  • Ulje
  • So

uskršnji hleb

Kako se pravi Uskršnji hleb?

Pomešajte mlaku vodu i mlako mleko sa kašičicom šećera i malo brašna. U to dodajte kvasac i sačekajte da naraste.

U činiju sipajte brašno, dodajte so i sodu bikarbonu i izmešajte sve. Napravite rupu na sredini i u nju sipajte umućena 3 jaja i 1 žumance, a zatim i kvasac. Zamesite testo.

Kada naraste, ponovo ga premesite, stavite u podmazan pleh, premažite belancetom i stavite da se peče na 180˚c. Posle 10-ak minuta izvadite hleb i zasecite na ga nekoliko mesta (kako želite: kvadratiće, trouglove…) pa ga vratite da se ispeče do kraja.

uskršnji hlebPročitajte još:

Save

Save

Save

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Back to top button