fbpx
Budite kreativniObičaji i proslave

Ideje za farbanje jaja – 1. deo

Jedan od najposećenijih članaka Demetre je „Datum Uskrsa“, sa preko 1.700.000 pregleda, a više puta ste nam pisali o tome bi želeli da vam predložimo neke ideje za farbanje jaja. O tome kako se farbaju jaja prirodnim bojama smo već pisali ovde, a danas predlog za crtanje ako biste želeli malo elegantniju opciju farbanja jaja.

ideje za farbanje jaja

Uskrs – farbanje jaja

Koristila sam bela jaja, ali moglo bi se isto izvesti i sa običnim. U toj varijanti bih pre koristila belu boju za podlogu i možda bojila veću površinu. Obzirom da su ovo bela jaja, odlično su primale i vodene boje i to neke blaže, za akvarel, ali možete koristiti bilo koje.

crtanje jaja 2

Pribor za šaranje jaja

Mimo jaja, naravno, prethodno skuvanih, biće vam potrebno još:

  • vodene boje ili tempere, dovoljno je 2 do 3 boje,
  • zatim četkica i posuda za vodu.
  • Možda će vam biti zgodno da ih držite na nekom postolju dok šarate, ja sam spremila malu rakijsku čašicu, ali ipak sam ih držala u ruci.
  • Salveta da upija višak vlage sa četkice, da vam se ne bi razmazivalo.
  • Uz to najbolje flomaster za pisanje po CD, tačnije bilo koji jači crni flomaster sa oštrim vrhom. Koristila sam neki permanentni, 0.7mm. I to je sve.
ideje za farbanje jaja

Ideje za farbanje jaja – Kako crtati jaja?

Prvo skuvana i prohlađena jaja obojite po želji vodenim bojama (ili temperama). Neki vole da podloga bude veći krug ili neki drugi oblik. Ova su prilično sitna i ja sam povlačila samo male pravougaonike. Onda ostavite da se lepo osuši ta podloga, pa preko crtajte, opet po želji permanentim flomasterom.

Možete da crtate grančice, cvetiće, a možete i neku malo komplikovaniju šaru. Pinterest je naravno prepun ideja, da mi je prosto bilo žao što ne mogu više od ovog što sam iscrtala da iskoristim. Neka od ovih lica sa slike bi trebalo da se crtaju u jednom potezu, ali ja nisam umetnik, a uz to je na jajetu teže crtati nego na papiru. Opustite se i ne mora biti savršeno, najvažnije je da se tokom postupka dobro zabavite.

Ideja za farbanje jaja

Podelite sa nama vaše ideje na Instagramu profilu portala Demetra – KLIK

Pročitajte još i:

farbanje jaja

Objavljen: 30. april 2021. godine, ažuriran: 1. maj 2024. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button