Pasulj sa kobasicama: Kako se kuva čorbast pasulj?
Običan pasulj sa kobasicama spada u domen tradicionalne srpske hrane i jedno je od kuvanih jela koje malo ko ne voli.
Već decenija je pogača ruža koju su pravile naše bake. O tome koliko je ukusna tek nema potrebe da pričamo.
Šta je potrebno da se napravi pogača ruža?
Kvasac rastopiti u toplom mleku, pomešanom sa šećerom, soli i kašikom brašna. Ostaviti da nadođe. Brašno sipati u posudu u kojoj ćete mesiti testo, napraviti rupu u sredini i u nju sipati kvasac sa mlekom, 3 izmućena jajeta, uljei sirće. Mesiti testo sve dok ne dobijete kompaktnu masu koja se ne lepi za prste.
Izvaditi testo i podeliti na 3 dela.
Od svakog dela razviti koru približno dimenzija 50x 25 centimetara. Zatim svaku koru premazati ¼ maslaca. Staviti koru preko kore, saviti u rolat i iseći na 12 parčića.
Maslacom, preostalom ¼ , premazati okrugli pleh prečnika 32 cm i naređati parčiće položeno. Premazati ih izmućenim jajetom i pokriti 30 minuta da naraste. Posle toga peći oko 30 min na 200 stepeni.
Još recepata:
Save
Običan pasulj sa kobasicama spada u domen tradicionalne srpske hrane i jedno je od kuvanih jela koje malo ko ne voli.
U tradicionalnom društvu, monogamija se često doživljava kao jedini ispravan oblik partnerskog odnosa. Međutim, poslednjih godina sve više se govori o različitim tipovima veza.
Čitalac se obratio lekaru jer ima kalcifikat u prostati i zanima ga da li postoji neko rešenje mimo operacije.
Dijabetes ili šećerna bolest javlja se kada pankreas prestaje da luči insulin u adekvatnoj količini. Postoje 3 tipa dijabetesa: dijabetes tip 1, dijabetes tip 2 i gestacijski dijabetes.
Koja su najčešća zabluda o vantelesnoj oplodnji? Šta su mitovi, a šta istina?
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Običan pasulj sa kobasicama spada u domen tradicionalne srpske hrane i jedno je od kuvanih jela koje malo ko ne voli.
Iskrena da budem, ne znam zašto se ove šnicle zovu kineske šnicle i da li zaista imaju neke veze sa kineskom kuhinjom, tek nama su veoma često na repertoaru već dugi niz godina.
Jedno od najjednostavnijih jela koje možete da napravite, a svi ga vole jesu svinjske šnicle sa krompirom u rerni.
Da li ste se nekada pitali kako se pravi originalna lenja pita na starinski način? Ona se pravi sa puno jabuka i koristi se svinjska mast, ne ni puter, a ni margarin.
Pred vama je recept za lazanje sa mlevenim mesom i bešamel sosom. U mnoštvu isprobanih recepata za dobre lazanje, nalik na prave, italijanske, ovaj se izdvojio kao najbolji.
Lazanje sa testeninama su jedno od češće spremanih jela kod nas, kada ne znamo šta bismo, a treba nam nešto brzinski.