Ova pita sa jagodama pomalo podseća na onu iz Mekdonaldsa, ali su kore klasične, kao za pitu sa jabukama i veoma se lako svi sastojci mogu pronaći, a nije vam potrebno ni neko napredno kulinarsko znanje. Jedina mana je što ne može da se pripremi u jednom sudu, već ćete po nešto morati da isprljate, a idealno je i da upotrebite mikser za mućenje fila.
Staviti 500 ml mleka da se greje i skuvati uobičajeno puding po uputstvu sa kesice uz dodatak 9 kašika šećera. Ostaviti ga da se prohadi uz povremeno mešanje.
Drugi fil napraviti tako što umutite prvo 2 belanceta mikserom dok ne dobijete beli sneg, potom dodajte 6 kašika šećera i uz stalno mućenje žumanca, ulje, jogurt i na kraju griz, brašno i prašak za pecivo. Ovaj fil će vam služiti za premazivanje kora.
Prebrojte koliko kora ima u pakovanju, obično tanjih bude 16-20. Podelite tako da svaki rolat ima oko 4 kore, pa tako i fil planirajte. Drugi način je da uzimate pojedinačne kore i uvijate ih kao sarmu, slažete u pleh jednu do druge, pa sečete kasnije ukoso na pola (kao što je na fotografijama).
Priprema pite
U pleh od rerne stavite papir za pečenje (ili podmažite pleh sa malo ulja).
Stavite jednu koru na radnu površinu, na nju sipajte 2 do 3 kašike fila pa ih razmažite. Preko stavite narednu i tako sve 4. Preko poslednje stavite celom dužinom deo pudinga, a preko njega rasporedite jagode izrezane na kolutove. Druga opcija sa pojedinačnim korama se filuje tako što premažete polovinu, pa preklopite, pa još deo premažete i onda preko stavite puding i jagode.
Ovaj postupak ponavljajte dok imate kore i materijal. Na kraju će ostati nekoliko kašika kojima ćete premazati kore u plehu odozgo. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Pečenu pita isecite na komade kada se ohladi i pospite šećerom u prahu.
Rođeni 30.juna poseduju izuzetno izraženu harizmu, toplinu i pronicljivost, ali i neobičnu mešavinu snage i ranjivosti. Njihova ličnost je često oslonjena na unutrašnju mudrost, snažnu intuiciju i duboku emotivnu inteligenciju. Ove osobe su prirodni diplomate - vešto balansiraju emocije i razum, čak i kada drugi oko njih to ne uspevaju.
Tek je počeo ovaj letnji raspust, ali nas zanima kada su školski raspusti 2025/2026. godine. Naredna školska godina zvanično počinje u ponedeljak, 1. septembra 2025. godine, i donosi neke značajne novine koje će obradovati i đake i roditelje.
Oko toga da li redovan seks produžava život ili zdrave osobe imaju češće seks uvek postoje brojne rasprave. To mu dođe kao ono da li je starija kokoška ili jaje. Bilo kako bilo, seksualni odnosi mogu samo da poboljšaju kvalitet vašeg života i, ukoliko je moguće, ne bi trebalo da ih izbegavate i smatrate bespotrebnim.
Blizu 20% svih trudnoća koje su potvrđene završi se spontanim pobačajem, dok do biohemijske trudnoće dolazi u čak oko 50% slučajeva, ali žene tada ni ne znaju još uvek da su ostajale u drugom stanju. Koliki je uticaj kariotipa na ponovljeni pobačaj i kako se utvrđuje da je roditeljski kariotip uzročnik?
Najčešće komplikacije u ranoj trudnoći su vanmaterična trudnoća, molarna trudnoća i spontani pobačaj. Pored toga, mnoge trudnice se suočavaju sa implantacijskim krvarenjem, jutarnjim mučninama i drugim problemima, koji su deo normalnog toka trudnoće.
Došla je sezona mladog luka, a ako biste da ga korstite kao sastojak u salati, satrica je pravi izbor za vas. Recept za ovu salatu je veoma jednostavan, a tokom prolećnih i letnjih meseci može biti divno osveženje i dodatak uz obrok.
Ukoliko se pitate kako se pravi bela čorba kao iz restorana, evo recepta da to postignete uz precizne mere i na jednostavan način. Naravno, kao i za sve, možete praviti varijacije koje se vama dopadaju, ali ovo je osnova s kojom nećete promašiti.
Obično đuveč pravimo sa svinjskim ili junećim mesom, sa piletinom češće pilav, a ovo je recept baš za đuveč sa belim mesom. Vaš je izbor da li ćete koristiti pileće ili ćureće belo meso. Često deca ne vole da jedu ovo jelo, ali probajte da se dogovite da bar pojedu delove povrća koje vole, pirinač i meso. Sigurno će im se dopasti.
Testenine sa sirom i jajima zapečene u rerni su jedno od onih jela koje pripremamo kad nam treba nešto brzinski, a nemamo ideju šta bi bila bolja opcija. Spremali smo ih i ujutru da bi deca nosila u kutijici u školu. Zgodno je jer se prohlade, ali nisu nejestivi ni tako, naprotiv.