Ovaj recept je podložan prilagođavanju i možete ga praviti kako želite. Zdravija verzija su upotreba putera umesto ulja i meda umesto šećera, ali će svakako biti kalorično.
Po želji možete dodati i mrvljenu nanu, kako bi dobili ukus mente ili malo mlevenih oraha, kokosovog brašna i slično.
Kako se prave makarone sa kakaom?
Prvo skuvajte makarone u posoljenoj vodi. Nakon toga ih procedite. U tiganj ili pliću šerpu sipajte ulje ili stavite puter, zagrejte. Sipajte prezle i kakao i dobro izmešajte sa uljem. Kada počne da se prži, dodajte makarone i smanjite temperaturu. Dobro sve sjedinite 2-3 minuta i nakon toga služite i servirajte po želji.
Ukoliko kupite posne testenine i pržite na ulju, ovo može biti i posni desert.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.