Razmutite kvasac u pola šolje toplog mleka, sa kašičicom šećera i brašna, i ostavite da nadođe.
Od brašna, soli, kvasca i ostalih sastojaka zamesite srednje meko testo. Podelite ga na 16 loptica, svaku razvijte u okruglu koru i premažite margarinom. Ređajte po 8 kora jednu preko druge (poslednju koru nemojte premazivati). Dobićete 2 gomolice sa po 8 kora. Pokrite ih krpom i ostavite 20 minuta da odmore.
Mirine lisnate kiflice
Zatim svaku krpicu rastanjite oklagijom pa ih isecite na četiri dela, a onda svaki taj delić na još 6 delova. Dobićete dva puta 24 trouglića. Na svaki od njih stavite fil: parčence šunke, malo džema ili sir i belance. Zamotajte ih, stavite na podmazan pleh pa premažite kiflice umućenim jajetom i pospite susamom ili kimom. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj pećnici oko 20 minuta na 220 stepeni Celzijusovih dok kiflice ne porumene.
Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor.
Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.