fbpx
Pitajte StručnjakaUrolog

Levi testis ostao uvećan posle upale testisa

Naš čitalac se obratio urologu za savet jer je levi testis ostao uvećan posle upale koju je imao. Pita se šta treba da radi.

Pitanje:

Postovanje,

Imao bih pitanje za Vas. Živim u Nemačkoj. Početkom novembra sam otišao u hitnu pomoć zbog visoke temperature i bola u levom testisu koji je već bio natekao. Odmah su mi izvadili krv i isto veče  sam ostao u bolnici. Ujutro su počeli terapiju antibioticima kroz infuziju. Rekli su mi da je to upala levog testisa.

U roku od 7 dana osećao sam se bolje i temperatura je spala. Počeo sam da jedem i svakodnevno su mi radili ultrazvučni pregled. Lekar je rekao da se stanje popravlja. Bio sam na kontroli i dali su mi antibiotike. Imam kontrolu 10. decembra.

Zanima me da li je sve u redu jer je testis još otekao iako izgleda dosta bolje nego u bolnici. Rekli su mi da stavljam hladne obloge i mirujem. Zanima me koliko vremena treba da se testis vrati na pređašnju veličinu. Doktori kažu da treba vremena. Da li imate neki savet?

Želim Vam svako dobro! Hvala unapred.

Odgovor: Levi testis ostao uvećan posle upale testisa

Pozdrav,

Zapaljenja testisa nakon počinjaja antibiotske terapije veoma brzo reaguje i dolazi do smanjivanja otoka. Nažalost, manji otok zna da se zadrži duži vremenski period, čak i do nekoliko meseci.

U Srbiji dajemo preparate kao što je Chymoral kako bi se stanje brže normalizovalo. Mirujte, stavljajte obloge, druga terapija ne postoji.

Puno pozdrava,

Levi testis ostao uvećan
Levi testis ostao uvećan posle upale testisa

Dr Dimitrije Jeremić, urolog

Ostale odgovore na pitanja možete pročitati OVDE!

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da omogućimo NOVE odgovore na pitanja urologa! 

Pitanje objavljeno: 29.11. 2018. godine, ažuriran: 16. januar 2023. godine

Midas

Dr Dimitrije Jeremić

Dr Dimitrije Jeremić rođen je u Novom Sadu 11.11.1980. godine. Medicinski Fakultet u Novom Sadu, upisao je 1999.godine. Od 2007. zposlen u Kliničkom centru Vojvodine i na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Deo specijalizacije proveo u univirzitetskoj Klinici Royal Hallamshire Hospital u Velikoj Britaniji. Doktorirao na temu karcinoma prostate u 2015. godini. Tečno govori engleski jezik. Trenutno glavni fokus u stučnoj praksi u domenu funkcionalne urologije: poremećaji mokrenja, stres inkontinencija nakon porođaja.

Related Articles

Back to top button