fbpx
Pitajte ginekologa

Terapija za hroničnu upalu jajnika

Čitateljki je data terapija za hroničnu upalu jajnika za koju ona misli da je jaka i pita šta da radi.

Pitanje:

Poštovanje, doktorka!

Potrebno mi je vaše mišljenje jer sam u velikoj nedoumici. Prilikom ručnom pregleda, doktorka mi je rekla da imam hroničnu upalu levog jajnika. I da bi trebala da primam gentamicin i klindamicin injekcije u istom danu u razmaku od 10 min. Ali samo uz prisustvo lekara. Kada odem u dom zdravlja i to kažem, niko neće, jer kažu da je to jaka terapija, i da na mom mestu ne bi. I da je pitanje koliko će mi to pomoći. Obratila sam se na dva, tri mesta i isti je odgovor. A ta doktorka kaže da moram da primam. Zbunjena sam i ne znam šta uraditi. Pa bih volela i vaše mišljenje čuti. Hvala unapred.

zašto ljudi imaju dlake
Terapija za hroničnu upalu jajnika

Odgovor ginekologa: Terapija za hroničnu upalu jajnika

Postoji značajna razlika u simptomima između akutne i hronične upale jajnika. Ako je lekar postavio dijagnozu, a ti imaš neke tegobe terapija je potrebna svakako. Opet mislim da je za početak dovoljan jedan antibiotik, npr. samo Gentamicin. Ne znam zašto niko neće da vam daje terapiju, ako imate nalaz sa potpisom i pečatom lekara.To bi trebalo da bude u okviru obaveza primarne zaštite, dakle doma zdravlja. Pozdrav

Terapija za hroničnu upalu jajnika
Terapija za hroničnu upalu jajnika

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Sva pitanja dr Simić možete postaviti na ginekolog@demetra.rs

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

b taurunum 728 x 90

 

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button