fbpx
Pitajte ginekologaPitajte Stručnjaka

Polip u trudnoći

Čitateljka je postavila pitanje vezano za polip u trudnoći i da li može da ugrozi trudnoću?

Pitanje: Da li polip može da ugrozi trudnoću?

Dobar dan,

Htela bih da Vam se obratim za neka pitanja. Moja ćerka je u drugom stanju, 16. nedelja i pre neki dan je slučajno primetila na vešu par kapi krvi. Naravno, uplašila se i otišla kod svog ginekologa. Ustanovili su da ima polip, ali da je van materice i da nije kritično po bebu. Beba napreduje, sa njom je sve u redu- više nema nikakvog krvarenja, hvala Bogu. Sredinom meseca će sada opet imati ultrazvuk.

Molim Vas da mi kažete da li je to opasno po bebu i moju ćerku.

Hvala unapred,

Brižna majka S.

Odgovor: Polip u trudnoći

Draga S,

Nema razloga za zabrinutost. Polip neće nikako ugroziti trudnoću, ali bi morao da se odstrani i pošalje na patohistološki pregled. Potrebne su samo redovne kontrole nadležnog ginekologa i verujem da će trudnoću izneti do kraja.

Polip u trudnoći

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Sva pitanja Sandri možete postaviti na ginekolog@demetra.rs

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

b taurunum 728 x 90

Pročitajte još:

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button