fbpx
Pitajte ginekologaPitajte Stručnjaka

Miom i anemija

Čitateljka je postavila pitanje ginekologu – miom i anemija, u vezi sa time da li je miom uzrok anemije.

Pitanje: Da li je miom uzrok anemije?

Poštovana,

Imam problem sa miomom koji je dimenzije 30×35 mm. Imam anemiju sam već duže vreme, nikako ne mogu gvožđe da popravim. Moja doktorka mi predlaže operaciju. Molim za Vaše mišljenje. Da napomenem da imam 43 godine i dvoje dece.

Fotografija: Pexels.com

Odgovor: Miom i anemija

Draga Zorice,

S obzirom na tegobe i to da imaš hroničnu anemiju, a pretpostavljam i obilnije cikluse i ta opcija je za razmotriti. Ili pak promeni terapiju za anemiju. Dakle, probaj sa drugim preparatom. Prati rast moma, koji svakako iz napisanog nije prevelik za toliko izražene tegobe. E sad, da li je miom uzrok anemije ili je samo prisutan nalaz paralelno sa nekim drugim problemom koji izaziva anemiju, to ne znam. Možda da posetiš i gastroenterologa i hematologa zbog anemije. Da se možda ne radi o nekon okultnom krvarenju iz regije creva. Ovo je samo predlog, naravno, pošto mogu da sudim samo po onom što si napisala, a ne na osnovu ultrazvuka ili pregleda.

Miom i anemija

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da omogućimo NOVE odgovore na pitanja ginekologa! 

Objavljeno: 19. oktobar 2022. godine, ažurirano: 27. decembar 2022. godine

Midas

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button