fbpx
Pitajte ginekologa

Cista na jajniku i anti-bebi pilule

Dobro veče!

Moja ćerka ima 20 godina. Imala je cistu na jajniku od 9 cm. Bila je ogromna za njenu konstituciju, jer je sitnije građe. Lekar joj je preporučio da pije anti-bebi tablete i cista se za 3 meseci kao čudom, povukla. Nastavila je da pije Logest. Kada pije tablete, nema ciste. Kada prestaje, cista se ponovo pojavljuje. Šta da radimo? Najljubaznije vas molimo da nam izađete u susret i date nam neki savet.

Unapred zahvalna,
Jedna očajna majka iz Vršca.
ODGOVOR GINEKOLOGA:

Draga Marijana,

Razumem Vašu zabrinutost, ali to je adekvatna terapija za problem koji Vaša ćerka ima i koji je prilično čest u mlađoj populaciji. Neka nastavi sa započetom terapijom i neka ide na redovne kontrole kod ginekologa. Verovatno će se nakon trudnoće njeno stanje poboljšati. Veliki pozdrav.

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Sva pitanja Sandri možete postaviti na ginekolog@demetra.rs

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

b taurunum 728 x 90

Pročitajte još:

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button