fbpx
Bebi kolica

Puerri Diamond 3 u 1 kolica za bebe

Gotovo dve godine nisam pisala recenzije o kolicima za bebe, a onda sam dobila pitanje za Puerri Diamond 3 u 1. U međuvremenu sam malo i ispala iz fazona. Donekle logično jer se nisam tom tematikom bavila profesionalno, a bogami ni privatno. Mnogo toga se promenilo na tržištu, neki brendovi se više ne uvoze u Srbiji, neki su ozbiljno unapredili svoj dizajn, a neki su unapredili dizajn, ali prilično prištedeli na kvalitetu da bi bili konkurentni na tržištu.

Ono što mi je lično važno da naglasim, a oni koji su ovaj blog čitali i ranije, već znaju – recenzije su uvek objektivne, bilo plaćene ili ne. Kod onih recenzija koje su saradnja sa datim bredom, to je jasno naznačeno u tekstu. Već sam pisala o tome da li postoje savršena kolica za bebu, te je jasno da će svaka imati istaknute svoje prednosti i mane, a na vama je da donesete odluku na osnovu svojih želja, potreba i mogućnosti.

Puerri 3 u 1 kolica za bebe – recenzija

Više puta sam pisala o tome da smatram da je uvek bolji izbor kupiti neka kvalitetna 3 u 1 kolica koja ćete koristiti od početka do kraja. Ova kolica nude tu mogućnost, što je svakako prednost. Sa druge strane nisu baš laka, ali jesu lako upravljiva.

Kolica su prilagođena za bebe od rođenja, pa sve do kraja korišćenja sa 15 kilograma ili oko 3 godine.

Jedna od glavnih mana ovih kolica po meni je upravo brend. Nije stvar u tome da je sve u brendu, ali nešto ipak i jeste. Naime, moj predlog su kolica koja imaju višegodišnju tradiciju, poput nekog poznatijeg proizvođača tipa: Chicco, Cam, Inglesina, Maxi Cosi, Cybex…

Zašto pričam o ovome? Prosto je. Kolica mogu da se pokvare. Recimo, ova imaju točkove na naduvavanje, uz njih dobijate pumpu. Ali šta ako pukne guma? Prvo se trebate raspitati da li je i koliko dostupan servis za ta kolica.

Mi smo imali iskustvo servisiranja samo drške na Neonato kolicima (uvoznik je isti kao i za Cam) i odneli smo kolica i preuzeli posle 2-3 dana. Bez previše problema, a cena popravke je bila simbolična. (Posebno ću pisati o tome kako je kvar bio isključivo moja krivica.)

puerri diamond 3 u 1 kolica
Puerri Diamond 3 u 1 kolica

Ko proizvodi Puerri kolica?

Moram da istaknem da mi se ne dopada to što se ova kolica mogu naći samo na našem tržištu. Daleko od toga da imam predrasude prema tome što se kao zemlja proizvodnje navodi Kina. Smatram da postoji vrlo kvalitetna kineska roba.

Iskustvo je pokazalo da se ovakva kolica namenski prave i proizvode u kratkom vremenskom periodu, prodaju na određenom tržištu i teško da ćete moći da nalazite zamenske delove ili bilo šta za njih kroz koju godinu. Ovo nije problem ako kupujete kišobran kolica za par desetina evra i kratko korišćenje. Ali ako želite da kolica koristite i za drugo dete ili pak prosledite nekome, onda vam je važno koliko će biti izdržljiva i upotrebljiva narednih par godina.

Izgled Puerri Diamond 3 u 1 kolica

Puerri kolica su nalik još nekim modelima koji su prodavani u posednje vreme na našem tržištu poput Bebetto Murano kolica. Sedište je dovoljno prostrano i ima 4 položaja.

Materijal je dobrog kvaliteta, veoma otporan. Završna obrada materijala nije perfektna, ali je skroz u redu. Ram je u crnoj boji sa oker delovima. Tenda je dovoljno široka i velika, a obzirom da kolica imaju samo poluležeći položaj, dovoljna je da vam neće biti potreban suncobran ni kada beba spava u kolicima.

Prečaga napred bebi omogućava da se drži za nju i osloni napred, a bebe uglavnom vole da na prečagi drže nožice ili da im tu zakačite igačke. Može da se otvori. Zakopčavanje je na 5 tačaka i kaiševi preko ramena imaju sunđerasti deo da bebi bude udobnije. Deo za noge se takođe može podešavati.

Točkovi su veliki i na naduvavanje. Uz kolica se dobija pumpa za naduvavanje točkova. Ovo ujedno znači da su kolica vrlo udobna za bebu, laka za voženje, ali teška za nošenje i glomazna za pakovanje. Kod modela Quinny bih vam, na primer, rekla da je fantastično to što ima točkove na naduvavanje, ali kod švedskih kolica pitanje koji je procenat potrebe da se kupi zamenski točak.

Ručke su sastavljene i podesive po visini i to u 7 tačaka, što je sjajna stvar.

Korpa za odlaganje stvari je veoma prostrana i lako dostupna što je još jedna prednost ovih kolica.

puerri diamond 3 u 1 kolica
Puerri Diamond 3 u 1 kolica

Dimenzije Puerri Diamond 3 u 1 kolica

Dimenzije otvorenih kolica: 94 x 60 x 105 cm

Dimenzije sklopljenih kolica: 24 x 60 x 68,5 cm

Težina kolica: 10 kg

Cena Puerri Diamond kolica

Cena ovog 3 u 1 kompleta varira između 45 i 50 hiljada dinara, a ovih dana se mogu na akciji naći i po dosta nižoj ceni.

Uz kolica se dobijaju auto sedište, čvrsta kopra, muf za auto sedište, zatim zimski muf za sportsko sedište, zaštita za kišu, torba za presvlačenje i pumpa za točkove.

Prednosti Puerri kolica

 • za uzrast od 0-36 meseci;
 • dovoljno velika tenda;
 • prečaga i spojena ručka za voženje;
 • veliki točkovi koji pružaju dodatnu udobnost;
 • udobna, lako upravljiva kolica;
 • podesiva ručka po visini;
 • sve uključeno u cenu.

Mane Puerri Diamond kolica

 • diskutabilan servis, kratko na tržištu,
 • komplikovano sklapanje,
 • puno prostora koji zauzimaju,
 • ne tako mala cena za kvalitet.

Midas

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button