fbpx
Bebi kolica

Koja kolica odabrati od modela 3u1 ili 2u1?

Prenosim vam još jedno pitanje koja kolica odabrati koje sam dobila. ovo je takođe jedno od češćih, jer za prvo dete roditelji nekada žele da kupe kolica koja će koristiti i za narednu decu ili ih dati nekom da naslede ili pak, prodati. Više puta sam navodila da ja pre podržavam kupovinu očuvanih kolica, umesto kupovine novih koja su lošeg kvaliteta. Pre neki dan sam objavila i odgovor na pitanje koja kolica odabrati ukoliko je budžet 150 evra, pa i to možete pogledati OVDE.

Koja trio ili duo kolica odabrati?

Poštovana Tamara,
pročitala sam par vaših članaka na temu kolica i autosedišta. Vi ste dali najpotpuniju analizu onoga što jednoj mami treba i stvarno sam sa zadovoljstvom čitala. 
Ja sam mama po prvi put, tj. biću za tri meseca. Suprug i ja smo odlagali kupovinu do trećeg tromesečja najviše da se što više informišemo o tome šta je najbolje za našu bebu, s obzirom da nemamo nikog iz okruženja sa malom decom a ovo nam je prva beba.
Ono što mene najviše zanima je koja su to kolica, u moru kolica na našem tržištu, koja vrede uzeti. Pomalo zazirem od ovih light i kišobran kolica, deluju mi slabo i da će trajati svega godinu-dve. 
Razgledala sam dosta 3u1 kolica…koliko vidim (osim izvikanih Stokke, koja su i na ružnom glasu kao estradni aksesoar), da su dosta cenjena Peg perego, Chicco urban, Bebeto Tito ili čak Roan bass. Možda sam neka i zaboravila… Da, čak sam u Madjarskoj videla neka Reggio. Znam da ceni nije verovati ali nekako mi više poverenja uliva da 3u1 kolica koštaju 50-60 000 nego 20 000 din. 
Meni je bitno da imaju gumene točkiće jer je i naš stil života aktivan i dosta šetamo pa da bebi bude lakša vožnja, da kolica budu pre udobna za bebu nego lagana (shvatila sam da udobnost ide zajedno sa težinom kolica), da su laka za manevrisanje u vožnji, da imaju jednu ručku za guranje i da obuhvataju i jaje, tj. autosedište 0 ili 0+.
Cena koja je ok je do ili oko 600e, toliko smo u mogućnosti da izdvojimo, svakako planiramo još dece pa smatramo da bi nam bolja kolica valjala i za kasnije.
Nadam se da nisam bila preopširna i dosadna, ali verujte mi da sam izgubljena u toliko različitih modela i da bi mi baš došao dobro savet nekog iskusnog. Ako budete našli vremena da mi date neki predlog ili bar kratak savet, bila bih vam jako zahvalna. 

Veliki pozdrav i hvala unapred!
Anja

Odgovor vezan za to koja kolica odabrati, kada su u pitanju 2u1 ili 3u1

koja kolica odabrati
Koja kolica odabrati?

Poštovana Anja,
Mogu Vam reći da je ono što ja primećujem veoma mali broj kvalitetnih kolica za relativno razuman novac. To je upravo ono što biste Vi želeli i ja potpuno razumem. Slično sam i ja birala za prvo dete. Tada sam vagala između Ingelsina Avio i Neonato Synchro Sport. Izbor je pao na Neonato i o tome sam pisala OVDE. Nažalost, nijedan od ova dva modela se više ne proizvodi.

Možete da razmislite o Inglesina Trilogy. Mislim jedino da je problem što postoji samo opcija 2 u 1, bez korpe, koliko sam ja proveravala OVDE. Mada, ako ja računam dobro, beba će se roditi u proleće i već u aprilu će Vam biti ok da ne bude previše ušuškana. Da je u pitanju oktobar, onda bi već bilo bolje da imate korpu. Takođe možete da pogledate i Graco Evo, kao i neki od Chicco Trio modela

Kada sam spomenula Neonato, oni zapravo potiču iz firme koja proizvodi i Cam. Sada Neonato proizvodi samo dosta skup i moderan model, ali možete da pogledate neka Cam kolica. Njihove modele često preporučujem jer mi se čini da su najbolji odnos cene, dizajna i kvaliteta za ljude koji planiraju više od jednog deteta. Uz to, dobijate svu potrebnu dodatnu opremu i nema potrebe da razmišljate o detaljima kao što je torba za pelene i slično.

Ono što se meni još dopada su Cybex kolica i sa kvalitetom nema greške, samo je pitanje ličnih afiniteta i koliko se Vama dopada njihov svedeni dizajn. Još o upoređivanju nekih modela tog cenovnog ranga, uključujući i jedan Cybex model možete čitati OVDE.
Ukoliko imate još neko pitanje, javite se. Pozdrav,
Tamara

Pročitajte još:

Klasična kišobran kolica – Chipolino Ergo

Najlakša kišobran kolica – Cipolino Kikki

Ovde možete pročitati i ostale recenzije kolica: KLIK.

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button