fbpx
Bebi kolica

Chicco Urban kolica

Model kolica koji mi je okupirao pažnju u poslednje vreme su Chicco Urban kolica. Jedva sam dočekala da napišem par reči o njima. Moram da priznam, i pre nego nabrojim sve prednosti i mane, ovo su kolica koja bi odmah kupila na osnovu izgleda. Jedina estetski u prednosti su Inglesina Trilogy. Opet estetika je stvar pojedinca, verovatno mnogi ne dele ovo moje mišljenje. 

chicco urban

Chicco Urban kolica imaju sedište koje se transformiše u korpu za kolica. Ovakav tip kolica smo već spominjali – Chipolino Pooky, s tim da ovde postoji mogućnost kompletnog okretanja korpe/sedišta te beba i u sedećem položaju može da gleda u vas. Sada postoji dosta ovakvih modela i veoma su popularni zbog svoje praktičnosti. Neki od njih su: Chipolino Ritmo, Graco Evo, Chipolino Etro

Više o koristima korpe za kolica pročitajte ovde!

07935769513062610zoom

Cena ovih kolica kreće se oko 315-350 evra. U tu cenu su uključena kolica uz navlaku za kišu i navlaku za nosiljku. Postoji mogućnost kupovine i dodataka u boji, koji uključuju mimo sunđerastog dela na kom beba sedi/leži, nadstrešnice u boji i mufa za noge i torbu za bebine stvari. Taj set dodataka košta oko 40 eura.

Uz kolica se može dokupiti i postolje na koje se postavlja Chicco autosedište.

Prednosti Chicco Urban kolica su što imaju spojenu dršku – mogu se voziti jednom rukom, a ona je i podesiva po visini. Pritiskom na dugme na sredini, podešavate dužinu drške.

Točkovi, nisu dupli, te se lakše upravlja. Dovoljno su veliki, gumeni i sa odličnim amortizerima da se beba udobno može voziti i po neravnom terenu.

Ono što je sigurno da kolica ovog kvaliteta može koristiti najmanje troje dece, a da sasvim pristojno izgledaju i dalje.

Korpa za odlaganje stvari je dovoljno velika da dosta toga može da se stavi u nju.

Upoređivanje ovih kolica sa Recaro Citylife, Cybex Iris M-air, Inglesina Trilogy i ABC Design možete pročitati OVDE!

Dimenzije i težina kolica Chicco Urban kolica

Dimenzije rasklopljenih kolica su: 95/106×86/99x63cm.  Drška je podesiva po visini, pa stoga i dve različite dimenzije.

Dimenzije sklopljenih kolica su: 72x27x63cm (ram) + sedište

Težina: 10,4kg

24.79358.99 Set boja za Urban Anthracite 11 Ono što može biti mana je sklapanje ovih kolica ukoliko imate mali automobil, odnosno gepek. Prvo se skida sedište i odlaže, a ram se sklapa posebno. Ne skapaju se kao kišbran, već kao što je prikazano na snimku i slici. 

pTRU1 17921200dt
pram3

Ono što se ja zapitam kod ove mogućnosti okretanja sedišta je šta sa bebom, ako to radite dok ste sami u šetnji. Na ovom snimku upravo su to i prikazali tako čudno. U jadnom kadru, mama vadi bebu, okreće sedište i onda se beba niotkuda pojavljuje da je opet stavi u kolica. Deluje zaista pomalo smešno.

Ipak, okretanje sedišta zaista jeste velika prednost kolica, makar i na ovaj način. Retki su modeli kod kojih se to tek tako obavlja tokom vožnje, ali pisaću i o njima u narednom periodu.

O tome da li kupiti ovaj model ili Chicco Sprint Trio – OVDE!

Ostale recenzije možete pročitati OVDE!

Save

Save

Save

Save

Reklame

Related Articles

Back to top button