fbpx
Bebi kolica

Chipolino Pooky (Čipolino puki) kolica

Chipolino Pooky je jedan od najprodavanijih modela Chipolino kolica. Prodaje se u Srbiji već oko 10 godina i bio je najpopularniji u vreme kada i skuplja verzija Peg Perego Pliko 3. S godinama i pojavom mnogih drugih modela koji mogu da im pariraju, a koji su slične cene i kvaliteta. Ovaj model kolica se i dalje prodaje i traži. Sada na tržištu postoje i neke limitirane verzije, sa boljim kvalitetom platna i specifičnim dodacima koja im daju dodatni šarm. Istina, za te modele je potrebno izdvojiti i nešto više novca.

chipolinop2

Imaju sve karakteristike koje su po ključne za zadovoljavajuća kolica. Predviđena su za uzrast od rođenja do 3 godine starosti (15kg).

chipolino pooky 2
chipolino pooky 5
chipolino pooky 4
chipolino pooky 6

Nisam probala da ih koristim za novorođenče, pa ne bih da garantujem koliko je zaista kvalitetno i udobno osmišljeno rešenje da se kolica transformišu tako da beba može da gleda u onog ko vozi kolica. Na snimku u prilogu ovog teksta je prikazana promena na sedištu kolica.
Zapravo, nisam sasvim sigurna koliko je udoban deo pod bebinom glavnom, koliko se kolica u ovoj opciji skraćuju i koliko ima korisnog prostora za bebu.
Vizuelno je jako lepo uklopljeno i u ovoj varijanti. Inače se ovakve ideje često nespretno sprovode u delo, pa uvek neki detalj bode oči. Ovde to nije slučaj. Sve izgleda odlično uklopljeno.

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}
Drugo, beba će verovatno sa oko 3 meseca želeti da ipak vidi i svet oko sebe, a tada je dozvoljeno i da joj malo pridignete naslon na kolicima, na 30˚. U ovoj varijanti da beba gleda u vas, podizanje naslona nije moguće. Tada ćete verovatno već vratiti kolica u položaj da može da gleda u smeru vožnje.

chipolino pooky 1

Naslon ima 4 položaja. Deo za noge se podešava u tri položaja i presvučen je plastikom da se ne bi cepao i prljao kada beba bude veća. Prednja prečka ima mogućnost skidanja. Zamerka je i da je materijal nešto grublji, ali je sasvim u skladu sa cenom. Korpa ispod kolica je prostrana, ali teško dostupna, posebno kada su kolica u ležećem položaju. Neki modeli Chipolino kolica čak imaju manu da se uopšte ne može prići korpi dok beba leži, što ovde nije slučaj.

Dimenzije, sklapanje i težina Chipolino Pooky kolica

Dimenzije rasklopljenih kolica su: 76 x 55 x 106 cm, dok su sklopljena: 106 x 36 x 45 cm.

Sklapaju se u ”kišobran” i imaju dršku sa strane za lakše nošenje. Sklapanje nije moguće jednom rukom, što je inače slučaj sa većinom kolica koji imaju mehanizam sklapanja sličan ovom. Težina kolica je 11,2kg što je prosek. Nije baš lagano, ali ni mnogo, obzirom da su prilagođena za novorođenče i udobna.
Zakopčavanje je na takozvanih 5 tačaka. Kaiševi prolaze oko struka, preko ramena i između nogu. Kaiševi preko ramena imaju i sunđerasti deo koji uvek dobro dođe da bebi bude udobnije. Nemaju mogućnost podešavanja po visini bebe.

Rastavljene drške su po meni uvek mana na kolicima. Ne mora vam prva asocijacija biti kao meni jedenje sladoleda ili pričanje mobilnim telefonom dok vozite kolica, postoji jedna česta varijanta, a to je nervozna beba koju u jednoj ruci nosite, a drugom vozite kolica. Kolica sa razdvojenim ručkama teško mogu da se voze pravolinijski ukoliko ne držite obe ručke. Više o drškama na kolicima!
Ručke su podesive po visini, što je takođe bitno. Jedino što imaju samo dve dužine, nema previše mogućnosti za prilagođavanje.

chipolino pooky 3

Točkovi na Chipolino Pooky kolicima su odlični – gumeni i jednostruki. Jedina lakša za manevrisanje od ovih sa jednostrukim točkovima napred su kolica sa tri točka. Nisu baš za planinske i neravne terene, mada su u našoj zemlji svi manje-više takvi, ali za male prostore i manevrisanje na trotoarima su odlični. Pritom su dovoljno veliki da budu stabilna i manje truckaju po putu. I prednji i zadnji točkovi imaju amortizere. Kočnica se nalazi na zadnjim točkovima.

Dodatna oprema za Chipolino Pooky

Uz kolica se dobija muf za noge i torba za bebine stvari. Mislim da je muf mogao biti malo veći da bolje ušuška bebu.
Postoji i mogućnost dodatne kupovine autosedišta 0-13kg koje može da se zakači na kolica u kontra položaj (da gledate bebu), međutim njegovu kupovinu ne bih preporučila. Smatram da za novorođenče ima mnogo kvalitetnijih, udobnijih i, pre svega, bezbednijih sedišta od ovog.

 

Chipolino Pooky su sasvim solidna kolica. Imaju poneku manu i kvalitet nije vrhunski. Sa druge strane, može se dogoditi da ih posle korišćenja jednog deteta ipak možda nećete koristiti i naredni put jer će se po nešto rašiti, izliziati, škripeti, pokidati. Sve zavisi od toga koliko ćete vi sami voditi računa- Ukoliko ih kupujete za jedno dete sigurno će vam odlično služiti sa prosečnom upotrebom. Dešavaju se reklamacije, ali se one dogode i kod skupljih modela, važno je da delove uglavnom možete da nabavite.

Tamara Petkovi 1

Save

Save

Save

Reklame

Related Articles

Back to top button