fbpx
Bebi kolica

Koja kolica odabrati za stariju bebu?

Nisam dugo pisala na temu kolica za bebe iz prostog razloga što se nisam dugo bavila novim modelima na tržištu, već nekim drugim sferama. Svima koji me pitaju za određeni model uvek naglasim ako ga nisam probala i videla uživo. Tako sam morala da ostavim bez preporuka i neke koje su zanimali modeli koji se mogu kupiti u Hrvatskoj ili Mađarskoj.
Obzirom da skoro svakodnevno odgovorim po neko pitanje vezano za određeni model kolica, rešila sam da neke interesantnije mejlove podelim javno, obzirom da su ove nedoumice vrlo česte. Jedno od njih je pitanje moje imenjakinje o izboru kolica za bebu od nekoliko meseci, kojoj ne trebaju auto sedište ili korpa.

Kako da odaberem nova kolica za bebu za 150 evra?

Draga Tamara,
Sajt Demetra je multi koristan i zaista sam mnoge odgovore tokom i nakon trudnoće našla upravo tu. A i, bebac raste iz baš sajt, takoreći. Ali, ne samo to, nego su odgovori pisani jasno i koncizno. O, hvala!
Sada Vas molim za savet i predloge, pošto sam, čini mi se sve pročitala o ovim i onim kolicima i tek sad ne znam šta da radim –  sluđena sam. Tražimo nova kolica. Upomoć!
Prva kolica smo dobili na korišćenje (kišobran sklapanje) i prvih 5 meseci, dok je beba bila u korpi, bila su nam sjajna. Doduše, za to vreme smo išli u šetnju zajedno suprug i ja. A onda došlo na red sportsko sedište i ja sama u šetnji sa bebom. Dakle, šetamo po ulicama (jer su po trotoarima parkirana kola), ulice neravne, sa rupama, kao da smo na Marsu (Beograd u pitanju). Kolica su meni teška da ih sklapam i nosim od stana do lifta, sigurno imaju preko 10kg. Bebac često negoduje, ali to naravno ne mora da znači da su mu kolica neudobna. Navikla sam se na kišobran sistem i vožnju jednom rukom, iako je zametno da se svaki put zakoče prednji točkovi da bi kolica išla ravno, ali hajde…preživeću. Sve mislim da su samo kišobran kolica laganija i zauzimaju manje prostora sklopljena. Ili grešim? Kolica moramo da držimo u stanu, jer baš nije bezbedno ispred stana, pa bi dimenzije sklopljenih bile bitne, ali ne i presudne. I gepek u kolima je dovolno prostran.
Znam da za mnoge stvari važi “koliko para toliko i muzike” ali uvek postoji neka zlatna sredina. Naprimer, iz vaših tekstova, baš sam se bila zagrejala za neka Chipolino kolica, ali su ipak teška. Budžet je oko 150 evra.
Dakle, trebaju nam kolica (bez dodataka u vidu korpe ili autosedišta) sa sledećim karakteristikama:
– dobri amortizeri na točkovima i
– gumeni točkovi (da bi vožnja bila udobnija?)
– lakša kolica
(- dimenzije sklopljenih kolica)
– stabilna, a udobna za bepca
– za bebu od 6. meseca
– kolica će se koristiit i u zimskom periodu (vidim da mnoga lagana kolica vode kao  ˝letnja˝ kolica)
 – ne moraju biti kišobran!
Ja sam na umu imala Chicco Liteway, ali po recenzijama i nisu tako sjajna – uglavnom se žale da točkove, koju su dobri za idelano ravne površine.
Nadam se da sam dovoljno slikovito opisala našu situaciju da ćete naći vremena da se posvetite savetovanju. Hvala unapred.
S poštovanjem,
Tamara
fotka kolica

Odgovor

Poštovana,
Hvala Vam na lepim rečima. Drago mi je što nas pratite.
Što se odabira kolica tiče, ja često nekako naginjem Cam kolicima kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta uz veoma lep dizajn. Možda da razmotrite neki od ovih modela:
– Cam Compas – ona imaju uključenu navlaku za noge. Jesu malo skuplja, ali oni često imaju akcije bar 10% pa ćete se uklopiti.
– Cam Fleto su ok, ali za starije dete ili da se ne koriste baš tokom tih zimskih meseci;
– Imate i Cam Curvi, isto imaju zimsku navlaku, ali i nešto lošije točkove.
Meni se lično Cam Cubo ne dopada, ali su definitivno najkvalitetnija tog tipa i nemaju zimsku opremu.
{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Sa druge strane, ako želite amortizere, tu morate kupiti neki teži model. Mislim da morate kupiti neka poput Chipolino.
E sad, ne bi bilo loše ni da pogledate sajtove sa polovnim kolicima. Može se naći dobrih očuvanih kolica, koja će biti daleko kvalitetnija nego da kupujete neka “no name”.
Ne znam da li sam Vam baš pomogla. Javite se ako imate još nekih pitanja. I saveti nisu sponzorisani da sam Vam zato preporučila ove modele.

Srdačan pozdrav,
Tamara
Pročitajte još:
Tamara Petkovi 1
{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Reklame

Related Articles

Back to top button