fbpx
Bebi kolica

Lorelli kolica – Model Lorelli Bertoni s700

Iskrena da budem, ovaj model Lorelli kolica nisam nigde imala prilike da vidim uživo dok nisam dobila pitanje jedne čitateljke Demetre o njima. Meni su na slici odmah delovala, prilično robusno i glomazno, nalik na Kunert Silver 3 u 1, a uživo deluju još veća. Nisam sigurna da bi bila moj izbor u nekoj opciji.

Dok se na Lorelli zvaničnom sajtu ova kolica se prodaju sa auto sedištem, a kod nas samo uz torbu. Po karakteristikama se mogu porediti upravo sa Kunert Silver i sa Chipolino Etro kolicima, s tim da su Etro nekoliko hiljada dinara skuplja, ali i daleko bolja.

Izgled Lorelli s700 kolica

Sedište na ovim kolicima je veoma prostrano i udobno. Kolica imaju pun ležeći položaj koji je prilagođen novorođenčetu,a sedište se može okretati tako da gledate u bebu dok je vozite. Deo za noge je podesiv.

Proizvođač kako jednu od prednosti navodi i mekani sunđerasti umetak koji se stavlja preko sedišta, a koji ima dva lica. Iz višegodišnjeg iskustva sa korišćenjem kolica, deo na njima koji se najviše prlja mimo točkova je prečaga ispred bebe za koju se hvata i na koju najčešće pada hrana i slično. Mnogo pre nego samo sedište i deo iza bebinih leđa. Fino je što postoji taj sunđer koji se okreće, ali čini mi se da to nije neka velika prednost u odnosu na druga kolica.

10020941615 5

Materijal je boljeg kvaliteta od onog na jeftinijim Lorelli modelima, obzirom da se radi o luksuznoj liniji, ali daleko lošiji u odnosu na druga kvalitetna kolica. Kolica se zakopčavaju na 5 tačaka sa finim sunđerastim dodacima za ramena.

Ram kolica je bele boje, prilično težak i glomazan. Korpa za odlaganje stvari je kvalitetna, ali nije dovoljno prostrana, za šta je bilo prostora obzirom na veličinu kolica.

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Točkovi su veoma veliki, rekla bih bespotrebno osim za neke planinske nepogodne terene.

Ručke su spojene, pa je upravljanje lakše, ali obzirom na težinu kolica, pitanje je da li ćete uspeti da upravljate jednom rukom. Nije podesiva po visini, što može biti problem ako niste prosečno visoki ili niski. Kolica imaju i prečagu koja je između bebinih nogu spojena i tkaninom.

Tenda na kolicima je dovoljno velika i ima mali prozorčić sa providnom plastikom, tako da dodatni suncobran nije potreban.

Lorelli kolica
Lorelli kolica

Dimenzije Bertoni Lorelli s700 kolica

Dimenzije rasklopljenih kolica: 64.5 x 109 x 95 cm

Dimenzije sklopljenih kolica: 64.5 x 40 x 82 cm

Težina kolica: 13.4 kg

Cena Lorelli s700 kolica

Ova Bertoni kolica se prodaju u proseku za 19.500 dinara (~ 150-160 evra). U cenu su uključena kolica sa prekrivačem za noge i torbom za bebine stvari. Auto sedište se može kupiti naknadno.

10020941615 2
Lorelli kolica

Prednosti ovih Bertoni kolica 

  • prostrano sedište 
  • sunđerasti dodatak za sedište sa dva lica  
  • muf za noge i torba za stvari 
  • povoljna cena

Mane Bertoni Lorelli s700 kolica

  • težina kolica 
  • glomaznost i kada su rasklopljena i sklopljena 
  • ručke nisu podesive po visini 

Iskustva sa Bertoni Lorelli s700 kolicima

Nisam uspela da dođem do nijedne mame koja je imala iskustvo sa ovim kolicima lično. Moj zaključak na osnovu probe je da su previše robusna za sklapanje i držanje u stanu ili automobilu. Ako imate prostran životni prostor, bez stepenica i nećete ih svakodnevno pakovati i vaditi iz automobila, možete da razmislite o kupovini ovog modela kolica za bebe.

Po meni je dizajn ovih kolica malo prevaziđen, iako nisam neko kome se dopadaju najmoderniji modeli. Svakako se ram i njegov način izrade više ne koristi među savremenim proizvođačima kolica za bebe.

Save

Reklame

Related Articles

Back to top button