fbpx
NegaStil Života

Puder za lice: 7 stvari koje treba da uradite da podloga izgleda kao druga koža

Veoma često se primećuje da imate puder na licu, posebno ako je promašena nijansa koja je tamnija ili svetlija od kože. Isto je i kada ga ima previše. Kako da nanesete puder, dobijete divan ten, ali da pritom on ne bude uočljiv na prvi pogled.

Iako vam se tako možda ne čini na prvi pogled, ali nanošenje pudera na lice je veoma izazovno. Jedna od najkomplikovanijih stvari, kada je šminkanje u pitanju jeste upravo ona koja se odnosi na postizanje perfektnog tena i skrivanje nesavršenosti na licu.

Puder na licu

Žene stavljaju puder da bi im koža izgledala neverovatno, a ne da bi pomislile kako se previše sijaju i „iz aviona“ primećuju da je puder na licu. Ključ da puder izgleda savršeno jeste u fino nanetoj podlozi, a onda i dobrom završnom sloju.

Pre svega je važno da negujete kožu. Šminka treba da bude samo dodatni bonus na redovnu negu vaše kože lica, a nikako da je menja. Da bi vam ten bio blistav, važno je da redovno hidirirate lice kremama, koristite serume, piling i masku po potrebi, ali i da NIKADA, baš nikada ne zaspite uveče sa ostacima šminke.

Ukoliko imate neki važan događaj i želite da posebno zablistate veče ili jutro pred šminku nanesite masku koja odgovara vašem tipu kože. Pre početka šminkanja, obavezno prvo nanesite krema za lice i dobro je umasirajte da upije.

Da li je uvek potreban prajmer za lice?

Prajmer je nešto što se koristi posednjih godina i još uvek se postavlja pitanje da li treba da ga stavljaju svi i uvek ili je on samo za profesionalne šminkere. Sve češće poznati profesionalni šminkeri preskaču prajmere jer smatraju da je bolje koristiti što manje proizvoda i da je krema sasvim dovoljna. Međutim, kada se prajmer pravilno nanese, šminka će trajati tokom celog dana, posebno na delovima lica koji se najbrže zasijaju, oko nosa i usana.

Kako staviti tečni puder pravilno?

Podloga za šminku se nanosi samo tamo gde je zaista neophodno, počevši od centra lica ka obrazima, a zatim ga treba polako izblendati četkom ili sunđerom (bjuti blenderom). Važno je da nanesete puder na područje oko usana oje je sklono žutim nijansama. Profesionalni šminkeri sve češće preskaču nos puštajući da se uočavaju prirodne pege.

Bez obzira čime nanosite podlogu (bjuti blenderom, sunđerom, prstima, četkicom) važno je da ne slikate po koži i ne vučete taj predmet ili prst po njoj, već da tapkate tako da utisnete podlogu u kožu, a ne da je mažete po njoj u linijama. Ovako ćete prekriti i popuniti tačno one neravnine i nepravilnosti koje je potrebno, bez preteranih slojeva na koži koji ne uspeju da upiju. (Izvor: Vogue Beauty)

Ukoliko je potrebno, na podočnjake nanestite korektor malom četkicom ili ga dobro utapkajte vrhovima prstiju.

Nemojte zaboraviti na rumenilo

Obavezno dodajte rumenilo na lice. Rumenilo treba da bude nijanse kože koju dobijete kada se uštinete za obraz, ne braon. Ako želite svež letnji izgled, kao sa plaže, nanesite rumenilo na obraze i preko nosa.

Kada dodajete hajlajter, neka to bude na delovima lica koji prirodno hvataju svetlost kao što su jagodice, slepoočnice i iznad gornje usne. Bolje je koristiti kremasti hajlajter od onog u prahu ili kamenu jer će izgledati prirodnije.

Za kraj
puder za lice

Nakon što sve ovo nanesete, papirnom maramicom pokupite višak masnoće, blagim naslanjanjem na lice. Posle toga četkom nanesite malu količinu pudera u kamenu ili prahu koji će ga fiksirati. Sasvim lagano prelazeći preko lica da se minimalna količina popuni. Dobićete svilenkasto glatku kožu koja deluje u potpunosti prirodno.

Pročitajte još:

Midas

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button