fbpx
Običaji i proslavePorodicaUređenje doma

Novogodišnja dekoracija ulaza i predsoblja: Kako da ulaz izgleda svečano na 5 načina?

Novogodišnja dekoracija ulaza i predsoblja ne mora uvek da se uklapa u ostatak doma. Može da izgleda veoma dekorativno, a da bude jednostavnoa i svečano. Slavni dizajneri daju savete kako možete osmisliti dekoraciju.

Kako da ulaz izgleda svečano?

Ne morate preterivati, uložiti mnogo novca ili se previše angažovati. Za početak može biti dovoljno i da napravite venac od suvog lišća, aranžman od par šišarki ili da u vazu stavite zimzelenu granu. Uplitanje svetlucavih lampica, koje se sada mogu naći na svakom koraku je bonus, a možete koristiti i sveće. Nema perioda u kom sveće nisu aktuelne.

novogodisnja dekoracija ulaza
Novogodišnja dekoracija ulaza – Photo by Al Elmes on Unsplash

1.      Novogodišnja dekoracija predsoblja: Upotrebite zidove

Možete na zid okačiti venac ili neku dekoraciju. Za ovu priliku možete koristiti i novogodišnji venac koji ide na vrata. Možda imate prošlogodišnji koji bi odlično izgledao na zidu. Možete i decu angažovati da nacrtaju novogodišnje jelke i ukrase na nekom lepom papiru u boji, a zatim ih paprinim trakama zalepiti na zid.

2. Okitite ispred ulaza šišarkama i zimzelenim lišćem

Šišarke možete tokom godine naći besplatno u parkovima i šumama, a ako je nešto lepa i prirodna dekoracija, to su one. Problem je samo da imate prostor da ih odložite do zime i novogodišnjeg ukrašavanja.

Ako živite u kući ili pak ispred ulaznih vrata stana, možda imate mali prostor gde možete postaviti stari panj, šišarke i venac na vrata, pa će dekoracija izgledati sasvim posebno, svečano, ali i prirodno. U stambenim zgradama često nema previše prostora, ali venac na vratima ili par upletenih grančica na zidu pored, svakome će izmamiti osmeh i učiniti da se dobro oseća.

3. Novogodišnja dekoracija ulaza i predsoblja: Dekorišite stepenište

Ako imate stepenište, nemojte propustiti da ga dekorišete. Stepenice su uvek inspirativan deo dekora i idealno je da ispletete venac zimzelenog lišća oko gelendera ili bar ukrasne lampice. Ukoliko vam prostor dozvoljava, možete dodati i kugle na granu ili okačiti kolutove osušene pomorandže.

novogodisnje stepenice
Novogodišnja dekoracija predsoblja – Photo by Pauline Iakovleva on Unsplash
4. Jelka u predsoblju

Jelka ne mora da se nalazi u dnevnoj sobi. Možete je postaviti u predsoblju i napraviti božićnu atmosferu pravo s vrata. Prostor će naravno diktirati i veličinu novogodišnje jelke, ali svako drvce može biti dekorativno. Čak i jelka od grana okačenih na zid uz LED lampice.

5. Komoda sa novogodišnjom dekoracijom

Ako imate komodu u predsoblju, nemojte propustiti da je okitite. Ona može izgledati magično, čak i ako samo dodate par novogodišnjih elemenata na nju. Jednostavan prebačen venac od zimzelenog lišća ili eukaliptusa sa ukrasima od papira, može da izgleda fantastično.

Dovoljno je da uključite malo mašte i svaki prostor će izgledati magično. Nemojte preterivati ni sa trošenjem novca na dekoraciju. Sve se može pronaći u prirodi i iskoristiti. Priprema sušenih pomorandži iziskuje malo novca za kanap, grančice možete nakupiti na ulici i dovoljno će biti nešto papira.

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button