Posle mnoštva pokušaja da ćureći batak bude dovoljno ukusan, ali i mek, na različite načine. Najčešće u kombinaciji sa podvarkom ili krompirom u rerni, ovo je bio jedan spontani pokušaj, koji je rezultirao odličnim rezultatom. Meso je meko do mere da se lako odvaja viljuškom, ukusno i odlično u kombinaciji sa sosom.
Ćureći batak stavite u šerpu u koju ste prethodno zagrejali ulje i ubacite batak da se uhvati korica sa svih strana. Nakon toga dodajte dosta soli, biber, ubacite i lovorov list i zgnječene čenove belog luka sa sve ljuskom. Dodajte pola čaše vode i smanjite na srednju temperaturu. Meso ne treba da pliva u vodi, ali je važno i da ne ostane bez nje.
Na svakih 15-ak minuta dodajte još vode, ako je isparila i okrenite batak. Nakon oko sat vremena (zavisi od veličine bataka), primetićete da je počeo da se odvaja od kosti po malo. Tada nemojte dodavati vodu više, već pustite da ispari i da se spolja zapeče. Ako ste sve dobro uradili, meso će se odvajati viljuškom.
Kada izvadite batak da servirate meso, dodajte malo vode, dobro sjedinite sav sos i sačekajte da koji sekund provri. Onda ga procedite kroz cediljku kako bi otpali viškovi ljuske, lovora i dodajte brašno i pavlaku. Koristite ga kao preliv za meso.
Rođeni 15. septembra spajaju analitičnost Device sa posebnim umetničkim šarmom. Njihov životni put često je usmeren ka nalaženju ravnoteže između razuma i emocija, reda i inspiracije.
Ukoliko se sa ovako složenom životnom situacijom nosite tako što pijete alkohol ili pušite, velika je verovatnoća da će se to odraziti i na izostanak seksualne želje.
Istraživanja sprovedena u našoj zemlji pokazuju da skoro svako peto dete ima izražene simptome emocionalnih poteškoća, a 3 do 7 odsto njih pati od kliničke depresije koja zahteva stručnu pomoć.
Nekada čak može i mesecima potrajati lečenja čira na stopalu. A jedina pozitivna strana je što je ova rana bezbolna uglavnom. Morate pre svega veoma veliku pažnju posvetiti preventivi. Nemojte brigu prepuštati slučaju.
31. nedelja trudnoće – Pošto stomak postaje veći, možda ste primetili da ste počeli da se gegate pomalo. Usled trudnoće, hormoni omekšavaju i opuštaju ligamente u karlici, kukovi postaju širi nego ranije i počinjete da se gegate kada hodate.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.