demetra.rs zajedno s digitalnim partnerima koristi kolačiće na ovoj stranici. Neki su strogo neophodni za otvaranje stranice, ali postoje i neobavezni, kliknite na “Prihvati sve kolačiće” kako bi sve uključili ili na "Postavke kolačića" kako bi ste uključili samo neophodne.
Prilagodi
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili efikasnu navigaciju i obavljanje određenih funkcija. Detaljne informacije o svim kolačićima možete pronaći u svakoj kategoriji pristanka u nastavku.
Kolačići koji su kategorizovani kao „Neophodni“ čuvaju se u vašem pregledaču jer su ključni za osnovne funkcionalnosti sajta....
Uvek aktivan
Neophodni kolačići su potrebni za omogućavanje osnovnih funkcija ovog sajta, kao što su bezbedna prijava ili podešavanje vaših preferencija za pristanak. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične podatke koji bi vas mogli identifikovati.
Nema Cookie za prikaz
Funkcionalni kolačići pomažu u izvršavanju određenih funkcija, kao što su deljenje sadržaja sajta na društvenim mrežama, prikupljanje povratnih informacija i druge funkcionalnosti trećih strana.
Nema Cookie za prikaz
Analitički kolačići se koriste za razumevanje načina na koji posetioci interaguju sa veb-sajtom. Ovi kolačići pomažu u prikupljanju informacija o metriki kao što su broj posetilaca, stopa napuštanja stranice, izvor saobraćaja itd.
Nema Cookie za prikaz
Kolačići za performanse koriste se za razumevanje i analizu ključnih pokazatelja učinka veb-sajta, što pomaže u pružanju boljeg korisničkog iskustva posetiocima.
Nema Cookie za prikaz
Reklamni kolačići se koriste za prikazivanje prilagođenih oglasa posetiocima na osnovu stranica koje ste prethodno posetili, kao i za analizu efikasnosti reklamnih kampanja.
Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.
Kako se pravi najukusnija restovana džigerica? Ovde je primer sa svinjskom džigericom, ali na isti način možete napraviti i teleću, juneću ili pileću džigericu.
Restovana džigerica – sastojci:
500 grama svinjske džigerice
veća glavica crnog luka ili manja i 1 praziluk
2-3 čena belog luka
2-3 veće paprike
kašika brašna
oko 80-100 ml ulja
kašičica aleve paprike
kašičica bibera
so
peršun po želji
Kako se pravi restovana džigerica?
Džigericu isecite na komade po želji. Možete je seći na šnicle, tračice ili kockice. Nakon toga je uvaljajte u brašno. U tiganj ili pliću šerpu prvo sipajte ulje i kada se zagreje stavite crni luk sečen na tanke kriške.
Kada luk dobije staklastu strukturu, dodajte džigericu i biber i alevu papriku. Odmah dok se prži nastavite da sečete papriku na pola, pa je očišćenu isecite na tračice. Nakon što okrenete džigericu, stavite papriku i seckan beli luk unutra i poklopite da se prži. Kada je gotovo, posle 5-6 minuta minuta, posolite i služite uz dodatak po želji.
Procene Svetske zdravstvene organizacije (SZO) pokazuju da se sa sterilitetom suočava oko 15% parova u reproduktivnom dobu. Važno je razumeti da uzroci steriliteta mogu biti prisutni i kod žena i kod muškaraca, a u velikom broju slučajeva – kod oba partnera istovremeno.
Kako izgleda porođajni centar u Velikoj Britaniji? Zašto su baš porođajni centri izbor najvećeg broja žena u Engleskoj? Kakva je praksa porođaja tamo? Koliki je rizik od ove vrste porođaja i kako izgleda kompletna procedura od samog prijema do odlaska kući?
U poslednjih nekoliko godina, wellness je postao neizostavan deo modernog načina života. Više nije reč samo o povremenim treninzima i zdravoj ishrani – wellness danas uključuje holistički pristup zdravlju, koji podrazumeva mentalno, fizičko i emocionalno blagostanje.
Beograd 5. jun - Više od 100 učesnika iz evropskih zemalja – od Španije do Belorusije, diskutovaće naredna dva dana u Beogradu o izazovima i perspektivama transplantacije organa, na skupu koji povodom Nacionalnog dana donora organizuje udruženje Donorstvo je herojstvo. Cilj je da se razmene iskustva, predstave modeli uspešnih transplantacionih sistema i otvori dijalog o neophodnim reformama u Srbiji, gde oko 1.800 pacijenata čeka na transplantaciju, od kojih i 40-oro dece na hroničnom programu hemodijalize.
Da li ste nekada pomislili šta znači kada bubamara sleti na vaš dlan ili telo? Možda ste sujeverni ili ne, ali mnoge kulture sveta imaju tumačenja znakova prirode. Da li je bubamara sletela sasvim slučajno ili ipak donosi neki glas? Kakvo je simbolično značenje bubamara?
Jedno od klasičnih jela, koje se pride i najčešće sreće među omraženim je boranija. Dok ne objavimo recept o najfenomenalnijoj boraniji iz rerne, evo recepta za onu klasičnu – boranija sa junetinom.
Kupovina prvog stana jedna je od najvažnijih i najskupljih odluka u životu. Uzbuđenje, nestrpljenje, ali i veliki broj pitanja – sve je to sastavni deo ovog procesa. Kako biste izbegli stres i bili sigurni da donosite dobru odluku, važno je da se informišete o svakom koraku koji vas čeka.
Čaj od lavande se pravi od ljubičastih pupoljaka biljke lavanda (Lavandula angustifolia) prelivanjem vrućom vodom, kao što je to uobičajeno za pripremu čaj.
Cezar salata je jedno od ukusnijih jela, uz to nije tipična salata već kompletan obrok. Ređe se sprema kod kuće jer nekada deluje da je više posla, ali zapravo može biti odlična za vrlo malo uloženog vremena.
Jedan od ukusa koji sve generacije podseća na detinjstvo svakako su mekike. Čini se da su ih poslednjih godina zamenila druga jela, nekada zdravija, ali sigurno ne ukusnija.