Šnicle sa pečurkama u rerni
Ovaj recept za sočne šnicle sa pečurkama u rerni se najjednostavnije pravi od svinjskog buta i klasičnih šampinjona sa pavlakom za kuvanje.
Sastojci:
- 500 g svinjskih šnicli od buta
- 300-400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna ili gustina
- malo maslinovog ulja
- malo origana
- biber
- so
Kako se prave šnicle sa pečurkama u rerni?
Prvo na plotni u vatrostalnoj posudi ili plehu propržiti šnicle, a zatim ih izvaditi iz posude na tanjir i u istom ulju propržiti crni luk seckan na tanke listiće i šampinjone iseckane na listiće. Samo da se luk ustaklasti, a šampinjoni puste vodu. Zatim naređati ponovo šnicle, svaku posoliti i pobiberiti između tog luka sa šampinjonima i preliti pavlakom pomešanom sa brašnom, sitno seckanim belim lukom i origanom. Malo pomešajte okolo sa tečnošću koja je već unutra i pecite oko 30-40 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Služite po želji uz pire krompir, pirinač ili neki drugi blaži prilog i salatu.
Objavljen: 7. decembar 2024. godine, ažuriran: 15. decembar 2024. godine
JOŠ IDEJA:
2 Comments