fbpx
PorodicaPorodična trpeza

Šnicle sa pečurkama u rerni

Ovaj recept za sočne šnicle sa pečurkama u rerni se najjednostavnije pravi od svinjskog buta i klasičnih šampinjona sa pavlakom za kuvanje.

Sastojci:

  • 500 g svinjskih šnicli od buta
  • 300-400 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna ili gustina
  • malo maslinovog ulja
  • malo origana
  • biber
  • so
svinjski but sa sampinjonima u rerni
 

Kako se prave šnicle sa pečurkama u rerni?

Prvo na plotni u vatrostalnoj posudi ili plehu propržiti šnicle, a zatim ih izvaditi iz posude na tanjir i u istom ulju propržiti crni luk seckan na tanke listiće i šampinjone iseckane na listiće. Samo da se luk ustaklasti, a šampinjoni puste vodu. Zatim naređati ponovo šnicle, svaku posoliti i pobiberiti između tog luka sa šampinjonima i preliti pavlakom pomešanom sa brašnom, sitno seckanim belim lukom i origanom. Malo pomešajte okolo sa tečnošću koja je već unutra i pecite oko 30-40 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Služite po želji uz pire krompir, pirinač ili neki drugi blaži prilog i salatu.

snicle sa pecurkama u rerni

Foto: MrsPetkovic

Objavljen: 7. decembar 2024. godine, ažuriran: 15. decembar 2024. godine

JOŠ IDEJA:

Svinjske šnicle u pavlaci iz rerne

svinjske snicle u pavlaci iz rerne

Reklame

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Articles

Back to top button