Natur šnicle – omiljen jugoslovenski recept
Kako da napravite jedno od najpopularnijih jela stare Jugolavije – natur šnicle. Nekada rado pripremane u domaćinstvima, danas pomalo zaboravljene.
Tokom posta, a i inače, ovaj posni kolač sa cimetom vam može poslužiti kao brzinsko rešenje za desert i nešto slatko za iznenadne goste. Važno je da nema dodataka masnoće, pa je prigodan i tokom posta na vodi. Posebno što mislim da svi sastojke uvek imaju u kući, osim možda kisele vode. A ako ste ljubitelj „hlebastih“ kolača, verujem da će vam se svideti.
U ovom tekstu
Ovaj kolač je pogodan za one koji nemaju vagu i mikser. Dovoljni su vam samo jedna posuda u kojoj ćete mešati, varjača ili žica za mešanje i pleh za pečenje. Mera je za veličinu pleha oko 25x35cm.
*Po želji možete dodati u proizvoljnoj količini: seckanu čokoladu, lešnike, orahe, bademe, suvo grožđe, brusnice, seckane suve smokve, kajsije, šljive…
Sve sastojke pomešajte u vangli ili činiji. Možete da koristite varjaču, kašiku ili žicu. Na kraju dodajte suvo voće ili druge dodatke po želji. Zatim sipajte u podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta. Kada se prohladi, isecite ga na kocke i pospite šećerom u prahu.
Ovo može da posluži i kao kora za posnu tortu, tako što ćete između spremiti posni fil, a kolač iseći na više kora. Takođe ga možete peći u kalupu za mafine, a možete ga i preliti topljenom čokoladom po želji.
Još jedan jednostavan posni recept – Sipana pita sa jabukama
Pogledajte i druge kolače: Više recepata na @demetra.portal
Objavljen: 5. aprila 2021. godine, ažuriran: 14. avgusta 2024. godine
Kako da napravite jedno od najpopularnijih jela stare Jugolavije – natur šnicle. Nekada rado pripremane u domaćinstvima, danas pomalo zaboravljene.
Dolazi proleće i vreme kada se menja zemlja za cveće ukoliko je to potrebno. Na koji način je treba promeniti? Koliko često treba menjati zemlju u saksijama? Koju odabrati? Pokušali smo da damo odgovor na ova i druga pitanja vezana za održavanje biljaka.
Najčešće je 6.nedelja trudnoće ona u kojoj žena odlazi na prvi ultrazvučni pregled, često ima prilike i da vidi srčanu radnju ploda i onda mirno iščekuje naredni ultrazvučni pregled i druga testiranja. Organi vaše bebe ove nedelje počinju da se formiraju.
9.mesec trudnoće je završna faza vašeg putovanja ka majčinstvu. Vaša beba je potpuno razvijena ...
San nije luksuz – on je biološka potreba i veliki je značaj sna za hormone. Dok svi znamo koliko se bolje osećamo nakon dobrog noćnog sna, važno je razumeti da san direktno utiče na hormonski balans kod žena.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Kako da napravite jedno od najpopularnijih jela stare Jugolavije – natur šnicle. Nekada rado pripremane u domaćinstvima, danas pomalo zaboravljene.
Jedan od najjednostavnijih kolača koji možete da napravite je lava kolač. Ako ste ljubitelj čokolade i sočnih kolača, ovo je pravi izbor za vas.
Jedno od omiljenih jela je sarma, ali uvek postoji dilema kako je napraviti da se svima dopadne. Postoje razlike u pripremi. U delu Bosne se servira sa sokom od paradajza koji se preliva, u delu Srbije se često jede uz pire krompir.
Svako ko proba da pravi džem od jagoda tek tada shvati koliko je to zapravo jednostavno. Možete...
Još jedno tradicionalno jelo koje su bake rado pravile, a mi ga nismo baš uvek voleli je đuveč sa svinjskim mesom.
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće.