Retko ko ne voli neki od recepata za popularni čizkejk – „cheesecake“ iliti kolač od sira. Ako nemate adekvatan okrugli kalup, nemojte brinuti. Možete ga napraviti čak i u običnom četvrtastom plehu, prvo parče neće biti baš lepo, jer ćete ga teško izvaditi, ali svako naredno će biti bez mane.
Ako nemate želatin, ili biste da brzinski napravite neku varijaciju na temu, bez baš svih sastojaka, onda je najlakše da ga odmah stavljate u čaše i tako odložite u frižider da se stegne. Na slici su obične čašice od180ml iz Ikee. Ako vam treba za neku zabavu, možete praviti u malim plastičnim ili staklenim čašicama.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanil šećer i žumance. (Savetujemo da žumance pre toga obradite termički na pari).
Želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan. Pomešajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa.
U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šecera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se malo ohladi sipati preko krema.
Držati u frižideru bar 4 sata pre služenja.
Napomena: Možete da probate i verziju bez želatina, koja neće biti tako lepa na oko, ali će biti kremastija i sočnija.
Beta HCG, humani horionski gonadotropin, naziva se i hormon trudnoće. Njega luči tkivo posteljice bebe, a u dijagnostici može da posluži za potvrđivanje postojanja trudnoće i praćenje njenog toka.
* Vaginalni porođaj može povećati šansu da se javi nekontrolisano mokrenje posle porođaja.
* Nekontrolisano mokrenje zapravo nekada počinje i u trudnoći, a čak jedna trećina žena ga doživi u periodu između drugog trimestra trudnoće, pa do 3 meseca posle porođaja.
Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.