Priznajem, ako zamišljam idilične večere, to bi uvek sadržavalo momenat kako klinci sa zadovoljstvom jedu neke mafine, projice i slično.
U stvarnosti, te akrobacije u kuhinji mi najteže idu – po pravilu svako isprobavanje ovih recepata bi se završilo nekim nejedivim.
Stoga, ako verujem u neke recepte, to su svega opcije. A jedna od njih je ovaj recept za mekane projice sa sirom.
Recept je podložan izmenama (na primer, umesto sitnog sira, može da se koristi feta), a od ove količine dobijem oko 25 projica srednje veličine.
Projice sa sirom – SASTOJCI:
2 jaja
1 šolja jogurtaž
šolje kukuruznog brašna
1/2 šolje ulja
1/2 kk soli
1/2 kk praška za pecivo
300g sitnog sira
Ulupati jaja, dodati jogurt i ulje, pa dodati suve sastojke i na kraju, sir. Sve ujednačiti.
Sipati u kalupe i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta (kad počne da žute). Kad sipamo u kalupe, ne sipamo pune, no najviše dve trećine, jer će porasti prilikom pečenja.
Lično volim i da ne sipam direktno u kalupe, već da ih obložim papirnim korpicama za mafine, pa u njima pečem.
Milena Kostić iliti na internet nebu znana kao Mama iz magareće klupe je kourednica portala Demetra, preduzetnica, mama petoro dece. Veruje da ako dopremo do jednog pojedinca, možemo da menjamo sve(t).
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.