Gibanica bez sira je jedno od najjednostavnih jela. Za pripremu vam ne treba nikakvo predznanje ni iskustvo u kuhinji. Dovoljno je da obezbedite potrebne sastojke, imate pleh, rernu i to je to. Pratite uputstva i nećete pogrešiti.
Gibanica bez sira – sastojci
500g kora za gibanicu
0,5l jogurta
4 jaja
2dl kisele vode
2dl ulja
1 kafena kašikica soli
1 prašak za pecivo
Gibanica sa jogurtom
Kako se pravi gibanica sa jogurtom?
Mikserom umutiti jaja, dodati, jogurt, kiselu vodu, prašak za pecivo, ulje i so. Odvojiti oko 1dl fila.
Odvojiti 2 kore. Jednu staviti na dno podmazanog pleha. Druga će služiti za pokrivanje gibanice.
Kore umakati u pripremljen fil i ređati u pleh. Od gore staviti onu preostalu koru i na nju preliti odvojen 1dl fila.
Peći u zagrejanog rerni na 200 stepeni dok ne porumeni – oko 35 do 40 minuta.
Beta HCG, humani horionski gonadotropin, naziva se i hormon trudnoće. Njega luči tkivo posteljice bebe, a u dijagnostici može da posluži za potvrđivanje postojanja trudnoće i praćenje njenog toka.
* Vaginalni porođaj može povećati šansu da se javi nekontrolisano mokrenje posle porođaja.
* Nekontrolisano mokrenje zapravo nekada počinje i u trudnoći, a čak jedna trećina žena ga doživi u periodu između drugog trimestra trudnoće, pa do 3 meseca posle porođaja.
Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.