Najjednostavnije pečeno pile sa povrćem iz rerne
Nekada je pečeno pile bilo neizostavni deo nedeljnog ručka. Sada to nije pravilo, a često se i kupuje već pečeno.

Foto: MrsPetkovic
Nekada je pečeno pile bilo neizostavni deo nedeljnog ručka. Sada to nije pravilo, a često se i kupuje već pečeno. Ukoliko ipak želite da spremite ovaj, više nego jednostavan obrok, evo par smernica.
Sastojci za pečeno pile iz rerne:
- celo pile
- oko 1kg krompira
- 2-3 šargarepe
- 2 veće tikvice
- 1 glavica crnog luka (po želji)
- so
Kako se sprema pečeno pile sa povrćem iz rerne?
Ukoliko želite da se sve istovremeno pripremi, onda pile isecite duž kičme i otvorite ga u velikom plehu iz rerne. Dobro pospite sa dosta soli (samo pile ne možete da presolite) i ubacite u zagrejanu rernu na 170 stepeni. Pecite oko 30 minuta na istoj temperaturi.
Povrće operite, oljuštite i isecite na željene komade (približno iste veličine), izvadite pile (do sada je već pustilo dovoljno masnoće i tečnosti) u koju ćete uvaljati svo povrće. Vratite u rernu i pecite još 45 do 60 minuta. Odnosno dok ne primetite da je sve gotovo. Možete poslednjih 5 minuta uključiti ventilator da se na kratko zapeče sa gornje strane.
Foto: MrsPetkovic
Sve recepte možete naći u kategoriji PORODIČNA TRPEZA ⇓
