Makovnjača s gotovim korama se priprema mnogo ređe od klasične makovnjače za kosu se testo mesi. Ipak, ovo je lakša i brža verzija, posebno pogodna za one koji nisu vešti sa pravljenjem kiselog testa. Veoma jednostavno je mogu napraviti i oni koji do sada nisu pravili kolače i testa, jer sa ovim receptom nema greške.
Sastojci:
pakovanje gotovih tanjih kora od 500 grama
250 grama maka
1 prašak za pecivo
kašičica brašna
2 vanilin šećera ili 1 ekstrakt vanile
4 jajeta
1 šolja jogurta (mera od 2dl)
1 šolja kiselog mleka
1 šolja ulja ili istopljenog maslaca
3 šolje šećera
Kako se pravi makovnjača sa gotovim korama?
Umutiti (možete i viljuškom ili žicom) jaja, dodati kiselo mleko, jogurt, zatim ulje, pa šećer, te prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umeštati, pa dodati i mak na kraju. Ovom smesom filovati kore.
Kore prebrojati i podeliti tako da ih bude po 3. Fil nanositi na svaku koru. Računajte da ima oko 60 supenih kašika fila, te tako i rasporedite na svaku koru 3-4 kašike u zavisnosti od broja kora. Stavljajte koru preko kore, tako da svaku nafilujete i urolajte 3 komada. Kada završite premažite ostatkom fila ili uljem (ako vam nije ostalo fila). Ostavite da odstoji najmanje 2 sata kako bi kore i mak lepo upili, a onda pecite oko 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.