Rođeni 2. oktobra – osobine ličnosti, ljubav, karijera i karakter
Rođeni na ovaj datum vole da rade u timskom okruženju. Retko su samostalni borci – više im odgovara da grade, povezuju i podržavaju.
Ovaj kolač sa grizom i šljivama može da prođe kao brza zamena za knedle sa šljivama u plehu, iako su knedle jedna od nezamenljivih poslastica.
Foto: MrsPetkovic
Ovaj kolač sa grizom i šljivama može da prođe kao brza zamena za knedle sa šljivama u plehu, iako su knedle jedna od nezamenljivih poslastica. Možete ga praviti sa različitim voćem, pa čak i samo džemom tokom zime.
U jednu šerpu oprane i očišćene šljive iseckajte na četvrtine i skuvajte par minuta (dok ne počne da se pravi kašasta smesa) sa 4 kašike šećera, 4 kašike džema, vanilin šećerom i cimetom.
U tiganj sipajte jako malo ulja i propržite prezle sa 4 kašike šećera na nižom temperaturi tako da dobiju blago karamel boju i hrskavost. Pazite da ne zagore.
U veću šerpu sipajte mleko u koje ćete dodati puter i griz. Mešajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte umućeno jaje i 12 kašika šećera, pa mešajte još minut, da budete sigurni da se jaje skuvalo.
U pleh sipajte prvo polovinu prepržene prezle i rasporedite, zatim polovinu skuvanog griza preko. Nakon toga sipajte kompletan fil, pa ostatak griza i na kraju pospite prezlama. Ostavite da se ohladi i secite po želji.
Foto: MrsPetkovic
Objavljen: 14. juna 2017. godine, ažuriran: 12. avgusta 2025. godine
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum vole da rade u timskom okruženju. Retko su samostalni borci – više im odgovara da grade, povezuju i podržavaju.
Nemoj se obeshrabriti ako beba često traži dojku – to ne znači da nemaš mleka, već da telo dobija signal da ga pravi više!
Najbolje osobine devica imaju veze sa načinom na koji brine o onome oko sebe. Ona će verovatno ceniti promene, rast i nepredvidljivost – čak i ako to prezire u početku i ne libi se da isto i pokaže.
Zdravlje rođenih 1. oktobra najviše zavisi od toga koliko uspevaju da održe unutrašnju ravnotežu. Stres i konflikti negativno utiču na njihovo telo, posebno na bubrege i donji deo leđa.
Dobra vest je da na mnoge faktore možemo uticati – zdrav način života i usvajanje dobrih navika može usporiti ovaj proces i pomoći da starimo „zdravije“.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Krem čorba od celera se veoma brzo i lako pravi, a jedna je od zdravijih opcija ručka ili predjela. Potaž od celera je i sjajna ideja za večeru.
Od ćuretine često beže misleći da se ukus posebno razlikuje od drugih vrsta mesa, međutim, gotovo da nema razlike između belog ćurećeg i pilećeg mesa.
Nedeljni ručak, domaća supa sa knedlama, a nakon toga bareno meso i paradajz sos. Da li vam je to poznato?
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.