Već smo objavljivali recept za ćušpajz od šargarepe sa pavlakom, ali ako postite ili jednostavno ne jedete pavlaku, evo recepta i za klasičnu verziju ovog jela.
Iseckajte sitno crni luk, a zatim i šargarepu na tanje kolutiće. Na zagrejano ulje dodajte prvo luk, kada postane providan, dodajte šargarepu seckanu na kolutiće i 2-3 minuta je samo pržite na srednjoj temperaturi. Nakon toga dodajte 1-3 čaše vode, sitno seckan beli luk, so i biber.
Ostavite na srednjoj temperaturi i povremeno mešajte dok šargarepa ne omekša, ali ne treba da se raspada. Po potrebi dodajte po malo vode tokom kuvanja, ako ispari. Kada primetite da je kuvana, razmutite kašičicu brašna u malo vode i po želji dodajte peršun, sve promešajte i ostavite još koji minut na vatri, a zatim servirajte kao prilog ili glavno jelo.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.