Mnogi zaziru od toga da pokušaju da spreme brancin u rerni. Zapravo zaziru uopšte od pripreme ribe kod kuće, misleći da je to nešto komplikovano i nemoguće. Realnost je da sa ribom ima malo šanse da nešto pogrešite, a jedina mana je miris koji će se možda proširiti kućom.
Sastojci:
3-4 brancina od po 300-400 grama po želji
4 srednja krompira
maslinovo ulje
so
kašičica bibera
ruzimarin
malo peršuna
par čenova belog luka
Kako se sprema brancin u rerni?
Prvo očistite svež brancin, zatim u činiju pomešajte maslinovo ulje, dosta soli i biber (tako da dobijete gustu smesu), iseckajte oko trećine veze peršuna i dodajte ruzmarina po ukusu. Tu smesu rasporedite unutar brancina, kao i sa obe strane spolja. Možete slobodno još malo posoliti jer riba neće biti sigurno preslana, ali i dodati maslinovog po potrebi. Stavite to na papir za pečenje u pleh.
Oljuštite krompir, isecite ga na tanke listove i poređajte okolo. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok riba i krompir ne budu gotovi. Nakon što izvadite iz rerne po potrebi dosolite krompir.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.