Kako napraviti ukusan potaž od tikvice koji će i deca rado jesti, a ukoliko ne budete dodavali so, možete ga iskoristiti i za bebinu kuhinju. Spremili smo i spisak 100 ideja za ručak za vas.
Potaž od tikvice – sastojci:
1 veća tikvica
1 veći krompir ili dva manja
2 veće šargarepe
1 paštrnak
1 manja glavica crnog luka
po želji malo kelerabe, korena celera ili par listića spanaća
list peršuna i celera
kašičica soli
malo suvog začina
malo ulja
1/3 kafene kašičice kurkume
2 lovorova i
4-5 zrna bibera
1 jaje
1 kašika pavlake
1 kašika brašna
Kako se pravi potaž od tikvice?
U šerpu sipati 1,2 litara vode, sipati so, ulje, kurkumu, biber i lovorov list. Zatim dodati očišćen i isečen na pola crni luk, šargarepu i paštrnak na štapiće, krompir na veće komade i tikvicu samo na 2-3 dela isečenu. Ovo je važno da bi se sve istovremeno skuvalo. Dodati pred kraj kuvanja i list peršuna. Vreme kuvanja je oko 20 minuta.
Kada je skuvano, procediti i u seckalicu ili blender staviti tikvicu, krompir, šargarepu, luk i drugo povrće. Sve dobro izmikasti sa malo tečnosti da se dobije ujednačena masa bez komadića.
Umutiti jaje sa pavlakom i brašnom, razrediti u tečno sa par kašika tople vode i sipati u vodu u kojoj se kuvalo povrće. Zatim vratiti i povrće i staviti suvi začin i dodatno so po želji. Kuvati samo dok ne provri i služiti toplo uz dodatak pavlake i kurkume po želji.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.