Ćufte u pireu

Foto: MrsPetkovic
Ćufte u pireu su idealan jednostavan izbor ukoliko biste da napravite nešto drugačije ćufte i ručak prigodan za poneti i jednostavno grejanje u mikrotalasnoj pećnici. Ovaj način je pravi izbor. Važno je napomenuti da se mogu formirati i samostalno, ali meni je bilo jednostavnije da ih stavim u korpice od mafina i tako napunim.

Foto: MrsPetkovic
U ovom tekstu:

Sastojci:
- 400 grama mlevenog mesa
- 1 kg krompira
- 1 kockica maslaca
- peršun
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- kašičica aleve paprike
- malo bibera
- malo ulja
- kašičica soli u krompir i ravna u ćufte
- 2/3 šoljice paradajz soka
- 100 g kačkavalja
Kako se prave ćufte u pireu?
Oljuštite i skuvajte krompir u slanoj vodi kao za pire. Kada se potpuno skuva, dodajte maslac, peršun, još malo soli i izgnječite dok ne dobijete pire.
Dok se krompir kuva, na malo ulja propržite sitno seckanu glavicu crnog luka (možete i u seckalici iseckati), kao i sitno seckan beli luk. Dodajte mleveno meso, pa kada se sve proprži i sjedini dodajte so, alevu papriku, biber i sok od paradajza.
Formirajte loptice od krompira ili obložite korpice za mafine njim. Na sredini napravite rupu u koju ćete dodati prvo malo rendanog kačkavalja, zatim fil od mlevenog mesa, pa na vrh dodati još malo mlevenog kačkavalja.
Pecite 10 minuta na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni.


Pronađite još mnoštvo predloga šta biste mogli da spremite za ručak: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?
Objavljen: 14. septembar 2024. godine, ažuriran: 4. oktobar 2024. godine