fbpx
Savetnica za dojenje

Kako da beba spava duže tokom noći?

Mama je pitala savetnicu za dojenje kako da beba spava duže tokom noći. Ima tek dva meseca i imala je i grčeve i doji je.

Pitanje:

Poštovani,
 
Imam bebu koja je sada starosti 9 nedelja. Za 5 dana puni 2 meseca.
 
Imamo problem sa spavanjem. U početku je to bilo zbog grčića, kada nije mogla da održi san nikako, pa smo je stavljali na naš da spava i grejali joj stomačić na taj način. Grčići kao da su se malo smirili i sada je lakše, duže spava po danu. I sad je već spuštamo da spava sama. Međutim noću se budi bar 3 puta. Pod tim mislim da zaspi oko 21h, 22h i prvo buđenje je oko 1, zatim oko 4 pa oko 6. Najveći problem je što veoma često ne uspe da zaspi nakon sisanja nego moram da je uspavljujem ljuljuškanjem i nošenjem. Nekada to potraje i sat vremena, a desilo se i sat i po.
 
Desi se i da zaspi nakon jela, ali tada san ne održi dugo. Stenje, napinje se, deluje kao da je nešto muči, stomak verovatno i dalje.
 
Isto tako se dešava da glavu zariva u mene, da hoće da gricka i sisa sve što može. 
 
Dve noći je uspela da odspava bez buđenja u 1 i mislila sam da je izbacila taj jedan podoj, ali opet se vratio. Da li mogu nekako da joj olakšam i kada mogu da očekujem izbacivanje tog podoja?
 
Ono sto me buni je da većina beba iz mog okruženja spava duže i više.
 
Hvala!
 
beba je zamenila noć za dan
Kako da beba spava duže tokom noći?

Odgovor savetnice za dojenje:  Kako da beba spava duže tokom noći?

 
Poštovana,
 
Najjednostavniji odgovor na Vaše nadoumice je da Vas uputim na neke videe da pogledate tj. da preslušajte. Tu imate sve odgovore. 
 

 

 
 
 
Srdačan pozdrav, 
Milena Kostić 
savetnica za dojenje
 
 

Vaša pitanja možete poslati na dojenje@demetra.rs

Odgovore na sva pitanja možete pročitati OVDE

Sve o dojenju – KLIK

*Svako kopiranje, preuzimanje i korišćenje dela ili celog teksta je strogo zabranjeno!

 

Midas

Milena Kostić

Milena Kostić iliti na internet nebu znana kao Mama iz magareće klupe je kourednica portala Demetra, preduzetnica, mama petoro dece. Veruje da ako dopremo do jednog pojedinca, možemo da menjamo sve(t).

Related Articles

Back to top button