fbpx
Savetnica za dojenje

Da li sam dobila menstruaciju posle porođaja i da li da dojim i dalje?

Zdravo! Moja beba ima dva meseca i dojim je od prvog dana iako samo operisana carskim rezom. Po ceo dan sam uz nju i dojim je kad god zatraži i sve dok ne prestane sama da sisa. Juče sam primetila da je krvarenje opet počelo pa ne znam da li je u pitanju menstruacija ili nešto drugo. Koliko je moguće da je to u pitanju? Da li da nastavim da je dojim? Da li je mleko onda slabo?

Bila bih zahvalna na odgovoru. 

ODGOVOR:

Poštovana,

Ne mogu ovako da nagađam da li je menstrualno krvarenje ili ne, shvatićete po dužini i intenzitet krvarenja. Naime, tokom perioda isključivog dojenja, moguće je da budu povremeno krvarenja usled uticaja visokog prolaktina. Ona su obično kraća i svetlije boje od menstrualnog krvarenja.

Što se tiče uticaja na kvalitet mleka, sama menstruacija ne može da učini mleko slabijim. Ono što se, pak, nekad događa je da su neke bebe osetljivije na promene nivoa hormona, te su često plačljivije u periodu pred samu menstruaciju ili prvih dana krvarenja. Dojite normalno, mada se može desiti da beba traži češće (ponaša se slično skoku u razvoju).

Pročitajte još:

Menstuacija i dojenje

Lohije

Lep pozdrav,

Milena Kostić, vršnjačka savetnica za dojenje

Udruženje Roditelj

Vaša pitanja možete poslati na dojenje@demetra.rs

Odgovore na sva pitanja možete pročitati OVDE

Sve o dojenju – KLIK

Reklame

Related Articles

Back to top button