fbpx
Mojih 5 minuta

Donatorska večera “Dobro delo na kvadrat”

Popularni mediteranski restoran “Od usta do usta” biće 17. maja domaćin donatorske večere pod nazivom “Dobro delo na kvadrat“. Sav prihod od ove večere namenjen je Inkluzivnom filmskom klubu “Moj krupni plan”, koji okuplja tinejdžere iz osetljivih društvenih grupa (mlade bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja u porodici, pripadnike etničkih i drugih manjina) i njihove vršnjake.

dobro delo na kvadrat
Dobro delo na kvadrat

Za goste ove donatorske večere kuvaće umetnici iz sveta filma – reditelj Milutin Petrović i scenaristkinja Ana Rodić – dok će reditelj Miloš Tomić spremati predjelo. Program počinje u 18h uz predjelo i projekciju odabranih filmova čiji su autori mladi članovi filmskog kluba “Moj krupni plan”. Od 19h počinje glavno jelo i zabavni program sa karaokama i aukcijom, a posetioci će imati priliku da kupe i najnoviji SF roman “Gajba”, autora Aleksandra Gubaša, koji će zaradu od knjige donirati za “Moj krupni plan”.

Domaćin večeri biće Osman Ahmed, muzičar, glumac i TV voditelj.

Organizator večeri je Udruženje “Satibara” iz Beograda, koje se bavi nezavisnom filmskom produkcijom, neformalnom filmskom edukacijom i organizovanjem međunarodnog festivala kratkog filma MikroFAF. Ovaj događaj je deo njihove fandrejzing kampanje “Dobro delo na kvadrat”. Na svaki iznos prikupljen na ovoj donatorskoj večeri Trag fondacija uplatiće još toliko, tako da svaki donirani dinar vredi duplo.

Više o načinima da podržite kampanju “Dobro delo na kvadrat” – KLIK.

Udruženje “Satibara” osnovalo je Inkluzivni filmski klub “Moj krupni plan” početkom 2017. godine. U ovom klubu mladi iz osetljivih društvenih grupa stiču znanja i razvijaju veštine da kroz filmsku formu progovore o izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju. Zahvaljujući tome, oni postaju sposobni da filmskim jezikom prenesu drugima svoja mišljenja, poruke, nade, strepnje i pozitivne ideje. Tokom prethodne dve godine članovi kluba uradili su pet kratkih filmova, inspirisanih njihovim životnim iskustvom.

Donatorska veera Dobro delo na kvadrat 2 scaled

Dosadašnju podršku radu ovog kluba dali su Trag fondacija, Fondacija Jelena Šantić i Filmski centar Srbije. Partneri u projektu su Cepora – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine i Centar za socijalno preventivne aktivnosti GRiG, a saradnici na projektu su brojne institucije kulture i organizacije.

“Satibara” je neprofitno udruženje, osnovano radi promovisanja i produkcije filmske umetnosti, borbe protiv predrasuda i diskriminacije kroz film i podizanja svesti o značaju umetnosti za razvoj zdravijeg društva. Od 2010. “Satibara” organizuje MikroFAF – međunarodni festival kratkog filma, producira nezavisne filmove i promoviše neformalnu filmsku edukaciju. Poslednjih godina u fokusu “Satibare” je rad s mladima, kroz Inkluzivni filmski klub “Moj krupni plan”. Potražite događaj na Facebooku.

Reklame

Related Articles

Back to top button