Još jedan kolač koji može da spada i u domen tradicionalnih, ako znamo da čupavci nešto što su nam bake rado pravile. Kao i većina popularnih kolača druge polovine prošlog veka, ovi kolači imaju dosta belog šećera, ali su definitivno ukus koji podseća na detinjstvo. Nikada ne izgledaju idealno, ali ukusom nadoknađuju to i decenijama su omiljeni kolači od kokosa.
Sastojci za čupavce
2 jajeta
450 grama šećera
400 mililitra
300 grama brašna
150 grama kokosa
1 prašak za pecivo
100 grama putera
100 grama čokolade
Kako se prave čupavci?
Mikserom umutite 2 jajeta, razmekšalih 50 grama putera i 250 grama šećera. Zatim dodajte 200 mililitra mleka, a kada i to umutite, dodajte 300 grama brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Sipajte u papirom obložen ili podmazan pleh srednje veličine i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni između 15 i 20 minuta.
Kada se kolač ohladi, isecite ga na kocke. U posudi istopite čokoladu, dodajte 50 grama putera, 200 grama šećera i 200 mililitra mleka. Umačite svaku kocku sa svih strana, ali da ne natopite previše i zatim uvaljajte u kokos.
Rođeni 31. jula su lavovi sa izuzetnom radnom etikom, kreativnim duhom i unutrašnjim integritetom. Vatreni uticaj znaka Lava daje im samopouzdanje i izražajnost, dok numerološki broj 31, koji se svodi na 4 (3 + 1), unosi disciplinu, organizaciju i praktičnost u njihov karakter.
Danas, uz obilje modela, funkcija, energetskih klasa i pametnih opcija, odluka može delovati zbunjujuće. Da li vam je važniji tihi rad, brzi program, parna funkcija, kapacitet ili pak cena? A šta kada u prodavnici naiđete na desetine modela koji svi na prvi pogled deluju isto?
Letnji trendovi 2025. donose osveženje u modni svet - spoj udobnosti, održivosti i nostalgičnih stilova iz devedesetih i ranih dvehiljaditih. Ovog leta moda postaje opuštenija nego ikad, ali i dalje sa dovoljno detalja da se izdvojiš i na plaži i na gradskom asfaltu.
Saveti za odmor sa malom decom su uvek dobro došli, a sa druge strane odmor ne izgleda kao ono sa razglednica, baš nikada: plišani flamingosi, kokteli i beskrajno sunčanje. Ipak, uz malo pripreme, puno fleksibilnosti i dozu Demetrinih saveta, letovanje može postati dragoceno porodično iskustvo, a ne iscrpljujuća ekspedicija.
Danas, uz obilje modela, funkcija, energetskih klasa i pametnih opcija, odluka može delovati zbunjujuće. Da li vam je važniji tihi rad, brzi program, parna funkcija, kapacitet ili pak cena? A šta kada u prodavnici naiđete na desetine modela koji svi na prvi pogled deluju isto?
Uštipci su suštinski jednostavno i jeftino jelo. U Srbiji, ali i slične verzije u Italiji i Španiji, decenijama su omiljena hrana za doručak uz različite dodatke.
Kako da napravite ukusan gulaš sa testeninom tako što ćete koristiti samo svinjsko meso?
Ako niste ljubitelj svinjskog mesa, možete na isti način napraviti i od junetine.
Prvo putovanje avionom za dete može biti uzbudljivo, ali i stresno - kako za mališane, tako i za roditelje. Nova iskustva, gužva na aerodromu, buka u avionu, kao i nepoznate procedure mogu izazvati nelagodnost ili strah. Ipak, uz dobru pripremu, prvi let može postati predivna uspomena za celu porodicu.
Paradajz čorba je jelo koje možete napraviti za par minuta u najjednostavnijoj izvedbi, a možete praviti i nešto zahtevniju varijantu. Ono što je sigurno - svako može da je napravi i prijaće vam.