Još jedan kolač koji može da spada i u domen tradicionalnih, ako znamo da čupavci nešto što su nam bake rado pravile. Kao i većina popularnih kolača druge polovine prošlog veka, ovi kolači imaju dosta belog šećera, ali su definitivno ukus koji podseća na detinjstvo. Nikada ne izgledaju idealno, ali ukusom nadoknađuju to i decenijama su omiljeni kolači od kokosa.
Sastojci za čupavce
2 jajeta
450 grama šećera
400 mililitra
300 grama brašna
150 grama kokosa
1 prašak za pecivo
100 grama putera
100 grama čokolade
Kako se prave čupavci?
Mikserom umutite 2 jajeta, razmekšalih 50 grama putera i 250 grama šećera. Zatim dodajte 200 mililitra mleka, a kada i to umutite, dodajte 300 grama brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Sipajte u papirom obložen ili podmazan pleh srednje veličine i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni između 15 i 20 minuta.
Kada se kolač ohladi, isecite ga na kocke. U posudi istopite čokoladu, dodajte 50 grama putera, 200 grama šećera i 200 mililitra mleka. Umačite svaku kocku sa svih strana, ali da ne natopite previše i zatim uvaljajte u kokos.
Rođeni 15. septembra spajaju analitičnost Device sa posebnim umetničkim šarmom. Njihov životni put često je usmeren ka nalaženju ravnoteže između razuma i emocija, reda i inspiracije.
Ukoliko se sa ovako složenom životnom situacijom nosite tako što pijete alkohol ili pušite, velika je verovatnoća da će se to odraziti i na izostanak seksualne želje.
Istraživanja sprovedena u našoj zemlji pokazuju da skoro svako peto dete ima izražene simptome emocionalnih poteškoća, a 3 do 7 odsto njih pati od kliničke depresije koja zahteva stručnu pomoć.
Nekada čak može i mesecima potrajati lečenja čira na stopalu. A jedina pozitivna strana je što je ova rana bezbolna uglavnom. Morate pre svega veoma veliku pažnju posvetiti preventivi. Nemojte brigu prepuštati slučaju.
31. nedelja trudnoće – Pošto stomak postaje veći, možda ste primetili da ste počeli da se gegate pomalo. Usled trudnoće, hormoni omekšavaju i opuštaju ligamente u karlici, kukovi postaju širi nego ranije i počinjete da se gegate kada hodate.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.