demetra.rs zajedno s digitalnim partnerima koristi kolačiće na ovoj stranici. Neki su strogo neophodni za otvaranje stranice, ali postoje i neobavezni, kliknite na “Prihvati sve kolačiće” kako bi sve uključili ili na "Postavke kolačića" kako bi ste uključili samo neophodne.
Prilagodi
Koristimo kolačiće kako bismo vam omogućili efikasnu navigaciju i obavljanje određenih funkcija. Detaljne informacije o svim kolačićima možete pronaći u svakoj kategoriji pristanka u nastavku.
Kolačići koji su kategorizovani kao „Neophodni“ čuvaju se u vašem pregledaču jer su ključni za osnovne funkcionalnosti sajta....
Uvek aktivan
Neophodni kolačići su potrebni za omogućavanje osnovnih funkcija ovog sajta, kao što su bezbedna prijava ili podešavanje vaših preferencija za pristanak. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične podatke koji bi vas mogli identifikovati.
Nema Cookie za prikaz
Funkcionalni kolačići pomažu u izvršavanju određenih funkcija, kao što su deljenje sadržaja sajta na društvenim mrežama, prikupljanje povratnih informacija i druge funkcionalnosti trećih strana.
Nema Cookie za prikaz
Analitički kolačići se koriste za razumevanje načina na koji posetioci interaguju sa veb-sajtom. Ovi kolačići pomažu u prikupljanju informacija o metriki kao što su broj posetilaca, stopa napuštanja stranice, izvor saobraćaja itd.
Nema Cookie za prikaz
Kolačići za performanse koriste se za razumevanje i analizu ključnih pokazatelja učinka veb-sajta, što pomaže u pružanju boljeg korisničkog iskustva posetiocima.
Nema Cookie za prikaz
Reklamni kolačići se koriste za prikazivanje prilagođenih oglasa posetiocima na osnovu stranica koje ste prethodno posetili, kao i za analizu efikasnosti reklamnih kampanja.
Još jedan kolač koji može da spada i u domen tradicionalnih, ako znamo da čupavci nešto što su nam bake rado pravile. Kao i većina popularnih kolača druge polovine prošlog veka, ovi kolači imaju dosta belog šećera, ali su definitivno ukus koji podseća na detinjstvo. Nikada ne izgledaju idealno, ali ukusom nadoknađuju to i decenijama su omiljeni kolači od kokosa.
Sastojci za čupavce
2 jajeta
450 grama šećera
400 mililitra
300 grama brašna
150 grama kokosa
1 prašak za pecivo
100 grama putera
100 grama čokolade
Kako se prave čupavci?
Mikserom umutite 2 jajeta, razmekšalih 50 grama putera i 250 grama šećera. Zatim dodajte 200 mililitra mleka, a kada i to umutite, dodajte 300 grama brašna pomešanih sa praškom za pecivo. Sipajte u papirom obložen ili podmazan pleh srednje veličine i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni između 15 i 20 minuta.
Kada se kolač ohladi, isecite ga na kocke. U posudi istopite čokoladu, dodajte 50 grama putera, 200 grama šećera i 200 mililitra mleka. Umačite svaku kocku sa svih strana, ali da ne natopite previše i zatim uvaljajte u kokos.
Da li ste nekada pomislili šta znači kada bubamara sleti na vaš dlan ili telo? Možda ste sujeverni ili ne, ali mnoge kulture sveta imaju tumačenja znakova prirode. Da li je bubamara sletela sasvim slučajno ili ipak donosi neki glas? Kakvo je simbolično značenje bubamara?
Prema podacima iz domaćih medija, između 100.000 i 150.000 parova u Srbiji imaju problem sa sterilitetom – u proseku svaki šesti par. Statistika kaže da su u jednakom broju slučajeva „krivi“ muškarac i žena, a vrlo često se desi da je problem kombinovan, tj. da ga imaju oba partnera. U ovom slučaju što naveli šta su najčešći uzroci neplodnosti žene.
Ovaj članak istražuje kako stres utiče na žensko telo u različitim fazama života, koje posledice ostavlja na telo i psihu, i – najvažnije – kako se efikasno nositi sa njim uz pomoć naučno potvrđenih strategija.
Jedno od klasičnih jela, koje se pride i najčešće sreće među omraženim je boranija. Dok ne objavimo recept o najfenomenalnijoj boraniji iz rerne, evo recepta za onu klasičnu – boranija sa junetinom.
Kupovina prvog stana jedna je od najvažnijih i najskupljih odluka u životu. Uzbuđenje, nestrpljenje, ali i veliki broj pitanja – sve je to sastavni deo ovog procesa. Kako biste izbegli stres i bili sigurni da donosite dobru odluku, važno je da se informišete o svakom koraku koji vas čeka.
Čaj od lavande se pravi od ljubičastih pupoljaka biljke lavanda (Lavandula angustifolia) prelivanjem vrućom vodom, kao što je to uobičajeno za pripremu čaj.
Cezar salata je jedno od ukusnijih jela, uz to nije tipična salata već kompletan obrok. Ređe se sprema kod kuće jer nekada deluje da je više posla, ali zapravo može biti odlična za vrlo malo uloženog vremena.
Jedan od ukusa koji sve generacije podseća na detinjstvo svakako su mekike. Čini se da su ih poslednjih godina zamenila druga jela, nekada zdravija, ali sigurno ne ukusnija.