Demetrini saveti za osnaživanje u partnerskom odnosu
Ovi saveti mogu vam pomoći da obnovite bliskost, povratite energiju odnosa i ojačate vezu kroz male, ali svesne korake.
U ovom tekstu
Za pogačice sa čvarcima postoji sijaset recepata. Neki podrazumevaju da se čvarci umešaju u testo, prave obavezne okrugle pogačice, a meni se ovako pokazalo kao najukusnije i najlepše tokom vremena.
Ovo testo je zapravo osnovno testo za sve što želite da pravite, bilo slatko ili slano i možete ga koristiti i za razne kiflice ili rolnice, kao i za običnu pogaču.
Pomešati brašno i so. U odvojenoj posudi ugrejati mleko sa vodom.
Znam da mnogi znaju da rastope kvasac da nadođe, ali evo nekih saveta kako da sigurno ne omašite, ako ste početnik:
– zagrejati oko 1min u mikrolatasnoj vodu sa mlekom i šećerom. Treba da bude toplo, ne mlako, ali ne ni toliko vruće da ne mogu prsti da se duže vreme drže unutra. Sve odjednom u plastičnoj činiji da ne biste morali i ostatak da grejete, a ako dodate hladne sastojke, mogu da preseku kvasac.
Ako nemate mikrotalasnu, može se grejati i u šerpici ili pomešajte vruću vodu sa česme i hladnije mleko.
– U to dodati kvasac i nežno ga rastopiti rukom sa mrvicom brašna (oko kašičice). Uspeće i bez brašna, ali šećer morate dodati da bi uspelo.
– Ostavite koji minut da počne gore da se pojavljuje kvasac kako narasta. To je dovoljno.

Aktivan kvasac dodajte brašnu, pa dodajte i jaje i malo razmekšanu, može i istopljenu mast. Važno je samo da može sve lepo da se sjedini. Zamesite i ostavite oko pola sata.
Kada naraste prosuti na pobrašnjavljenu posudu. Premesiti i oklagijom razvući testo na oko 1cm debljine. Dodavati po malo brašna da se ne lepi. Sipati deo čvaraka na polovinu, presaviti pa ponovo razvući i tako tri do četiri puta dok se ne potroše čvarci.
Kada završite, razvući na oko 1cm debljine. Ne sme biti pretanko jer neće narasti.
Seći pogačice nožem da bi sve bilo lisnato. Probala sam davno da vadim čašom, ali onda imate viškove testa oko krugova koje treba premesiti (pretpostavljam da niko ne želi da baca deo testa. Kada se to ponovo zamesi u loptu koja se rastanji da bi se ponovo vadile pogačice, to testo više nije lisnato, a više je masno od prethodnog. Uz to, ovaj način, da samo rastanjite i nožem isečete je brži.

Pogačice ređajte u pleh sa papirom za pečenje i premažite jajetom.
*Ako slučajno nemate papir za pečenje, stavljajte direktno u pleh. Ovo testo ima dosta masti i nema potrebe dodatno podmazivati.
Najbolje je da prvo ubacite 5 minuta na 250 stepeni u već zagrejanu rernu. Tako će odmah narasti. Onda smanjite još 15-20 minuta na 200 stepeni. Gotove su kada porumene.
Još recepata:
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Ovi saveti mogu vam pomoći da obnovite bliskost, povratite energiju odnosa i ojačate vezu kroz male, ali svesne korake.
U ljubavi su stabilni, lojalni i iskreni. Ne ulaze olako u odnos - njima je potrebna sigurnost, ali i mentalna kompatibilnost. Partnera biraju polako i promišljeno, a kada nekoga vole, to rade duboko i trajno.
Ako se trbušni mišići ne vrate na mesto između 3 i 6 meseci nakon porođaja, postoji mogućnost da se neće srediti bez fizikalne terapije ili nekog invanzivnijeg tretmana. Čak 40% žena ima dijastazu 6 meseci posle porođaja.
Ultrazvučni pregled kukova je jedna od metoda ranog otkrivanja razvojnog poremećaja kuka ("iščašenje kuka").
Da li ste znali da su grickalice za gestacijski dijabetes zapravo važne i zašto? Evo i spiska koje zdrave grickalice možete konzumirati.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Kako se pravi originalna tzatziki salata koju možete koristiti uz različite vrste jela?
Ovo je jedan veoma ukusan vegetarijanski recept za njoke sa prokeljom i dokaz da možemo veoma zdravo povrće, kao što je prokelj, napraviti na ukusan način.
Ako volite one obične pekarske kifle od punog testa, teške, a ne vazdušaste, ovo je pravi recept kako da ih napravite.
Dok piletina može biti mnogo blaga i "utopiti se" u ukus graška, junetina je dovoljno dominantna da se u jelu i grašak i junetina osećaju baš kako treba.
Gibanica bez sira je jedno od najjednostavnih jela. Za pripremu vam ne treba nikakvo predznanje ni iskustvo u kuhinji. Dovoljno je da obezbedite potrebne sastojke, imate pleh, rernu i to je to. Pratite uputstva i nećete pogrešiti.
Kako napraviti kolač sa limunom? Šta vam je potrebno od sastojaka?
