fbpx
Pitajte StručnjakaUrolog

Varikokela na oba testisa

Čitalac se obratio za savet urologu zbog toga što mu je uočena varikokela na oba testisa.

Pitanje:

Poštovani,

Imam pitanje u vezi varikokele. Imam 28 godina i već 10 godina izraženu varikokelu na levom testisu. Imao sam problema sa bolom u testisu. Na desnom je manje izražena. Bio sam kod urologa i samo je konstatovao da je imam. Nije ništa predloženo da se uradi. Zanima me koliko varikokela na oba testisa utiče na proizvodnju testosterona s obzirom da je imam već 10 godina.

Da li treba da se reši hiruškim putem? Pozdrav.

Pitajte urologa3

Odgovor: Varikokela na oba testisa

Varikokela se operiše ukoliko postoji problem sa razvojem testisa. Ukoliko su se pravilno razvili jedini razlog za operaciju je postojanje bola. Na testosteron neće uticati znatno, jedini efekat je na produkciju spermatozoida. Ukoliko postoji problem sa trudnoćom, postoje razlogi da se operiše.

Varikokela na oba testisa

Puno pozdrava,

Dr Dimitrije Jeremić, urolog

Ostale odgovore na pitanja možete pročitati OVDE!

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da omogućimo NOVE odgovore na pitanja urologa! 

Pitanje objavljeno: 06.06.2018. godine, ažuriran: 16. januar 2023. godine

Reklame

Dr Dimitrije Jeremić

Dr Dimitrije Jeremić rođen je u Novom Sadu 11.11.1980. godine. Medicinski Fakultet u Novom Sadu, upisao je 1999.godine. Od 2007. zposlen u Kliničkom centru Vojvodine i na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Deo specijalizacije proveo u univirzitetskoj Klinici Royal Hallamshire Hospital u Velikoj Britaniji. Doktorirao na temu karcinoma prostate u 2015. godini. Tečno govori engleski jezik. Trenutno glavni fokus u stučnoj praksi u domenu funkcionalne urologije: poremećaji mokrenja, stres inkontinencija nakon porođaja.

Related Articles

Back to top button