fbpx
Psihoterapeut

Dete neće da deli igračke – nastavak

Kako mi je pomogao vaš savet

Nakon savetovanja psihoterapeuta Maje Antonić, jedna mama se javila sa utiscima koliko su saveti bili delotvorni. Evo pitanja i odgovora – Dete neće da deli igračke, na koje je stigao odgovor mame.

Poštovana Majo,

Sa ponosom želim da Vas obavestim da su Vaši saveti i moj trud imali izuzetan učinak! Radi se o mom dvogodišnjem sinu i njegovom odbijanju da deli igračke! Naime, u međuvremenu smo kupili knjigu Milica neće da deli svoje igračke ali je daleko veći učinak imala preklapalica Šta sve Ana zna O DRUGARSTVU, pa je ovom prilikom i preporučujem! Danilu se u međuvremenu i bolje razvio govorni aparat pa smo čitajuci knjigu mogli da prokomentarišemo šta je lepo a šta ne, toliko ju je zavoleo da je čitamo po nekoliko puta dnevno pa često sam za sebe prokomentariše “Ana radi dobro”! Dakle posle dugog edukovanja knjigama i mog neprestanog ponavljanja pozvala sam prijateljicu da dovede svog trogodišnjeg sina da vidi učinak! Danilu sam pre podne rekla da ce doći Pera da se igraju, i povela ga u kupovinu grickalica i sokića za Peru i njega, malo pre nego sto ce stići posavetovala sam ga da kada stignu povede Peru da mu pokaže svoju sobu i igračke što je sav bitan uradio, zatim ga pozovem da dođe u kuhinju kako bi odneo posluženje drugu, sve je obavio, sve podelio, ZADATAK OBAVLJEN! Malo pošto smo ispratili goste, lepo popričam sa njim, pa da li si pokazao sobu, pa jesi poslužio druga grickalicama i sokićem, pa jesi li mu dao da se igra sa tvojim novim bagerom i na svaki potvrdan odgovor ga pohvalim i kažem mu da je to lepo i da je mama srećna i ponosna što se tako lepo poneo! Takvo njegovo ponašanje je sad već postalo ustaljeno, ja ga i dalje obavezno pohvalim s tim što sada sam insistira da mu pozovem nekog od drugara kako bi se igrali i sam donosi i sipa grickalice i sokić uz obavezno “IZVOLI PERO, IZVOLI PAJO” Jos jednom VELIKO HVALA i Lep pozdrav!

Katarina

Pitajte stručnjaka

Save

Midas

Manuela Kamikovski

Manuela Kamikovski, psihologMoje ime je Manuela Kamikovski. Ja sam mama, diplomirani psiholog, sistemski porodični psihoterapeut, praktičar terapije igrom, asertivni trener, kao i osnivač neformalne grupe Klub hrabrih mama. Bolje me možete upoznati ako skoknete do mog autorskog bloga Mamino vreme, gde se kroz tekstove bavim roditeljskim izazovima, kao i podrškom dečjem i porodičnom razvoju.Već dvanaest godina se bavim decom i porodicom, prvo kroz rad u srednjoj školi kao školski psiholog i profesor, a poslednjih pet godina i kroz privatnu praksu putem edukativnih radionica, savetovanja i psihoterapije. Ja sam podrška koja pomaže da porodice i pojedinci iz stanja straha, neizvesnosti i nemoći, putem savetovanja i psihoterapije, dođu do stanja visokog zadovoljstva, samopouzdanja i samopoštovanja.

Related Articles

Back to top button