fbpx
Vesti

Postavljena prva klupa za dojenje u Staroj Pazovi

Rotaract klub Stara Pazova organizovao je humantarnu akciju i postavio prvu klupa za dojenje u Staroj Pazovi. U doba korone, mladi tim, koji čini 13 osoba, udružio je svoju energiju, znanje i volju, te deluju kao Rotaract klub Stara Pazova.

Humanitarna akcija Rotaract kluba Stara Pazova

Rotaract klub Stara Pazova organizuje humanitarne akcije, kojeimaju za cilj unapređenje kvaliteta života lokalne zajednice. Jedna od takvih, bila je I donacija klupe za dojenje Savetovalištu za novorođenčad Doma zdravlja ,,Dr Jovan Jovanović-Zmaj’’. Ona predstavlja njihovu prvu humanitarnu akciju u 2021. godini. Članovi kluba su sa zadovoljstvom potvrdili da su na ovu akciju najponosniji. Novčana sredstva za izradu klupe, klub je prikupio na različite načine. Prodajom ukrašenih tegli u sklopu projekta ,,Udomi teglu, usreći majku I bebu’’ tokom zimskih meseci. Prikupljen je određeni deo sredstava prodajom ukrašenih tegli, koje su pre toga sakupljali! Svoju zahvalnost ističu prema svom mentorskom klubu, Rotari Stara Pazova, kao i lokalnim preduzetnicima, koji su uvideli značaj ove akcije I obezbedili određene donacije I pomoć u različitim oblicima.

Planovi za nove akcije

Klupa je postavljena u čekaonici savetovališta u kome se dnevno pregleda oko 30 beba. Potvrdu za dobro urađen posao, dala je načelnica službe doktorka Alenka Bojić, koja se zahvalila na korisnoj I lepoj donaciji i istakla da ovo nije prvi put da Rotari I Rotarakt klub organizuju akcije pomoći Domu zdravlja. Iz tog razloga, Rotarakt klub namerava da nastavi sa konkretnom akcijom i donira još ovakvih klupa, zdravstvenim ustanovama širom Opštine Stara Pazova.

klupa za dojenje

Rotarakt klub Stara Pazova, osnovan je u martu 2019. godine. Zajedničkom inicijativom mladih lidera, izgrađenje kohezivan tim sačinjen od talentovanih ljudi, različitih interesovanja i  obrazovanja, sa jednim zajedničkim ciljem: Druženje uz služenje!

Ovom prilikom im čestitamo na uspešnoj realizaciji projekta i želimo im produktivnu budućnost, uz što više ovakvih projekata!

Tekst i fotografije: Rotaract klub Stara Pazova

Reklame

Related Articles

Back to top button